SNS: Sramotno upinjanje DS-a i Pajtića za vlast

Srpska napredna stranka ocenila je da je sramotno to što se Demokratska stranka i njen lider Bojan Pajtić upinju da po svaku cenu zadrže apsolutnu vlast u Vojvodini.

Nakon današnjeg saopštenja Demokratske stranke u kojem se SNS optužuje za stvaranje političke krize u Vojvodini sa željom da se po svaku cenu dokopa pokrajinske vlasti, naprednjaci podsećaju da upravo DS sa šest odsto glasova u Vojvodini pokušava da održi apsolutnu vlast.

"Sramno je da se šef vojvođanskog režima, Bojan Pajtić, toliko panično upinje da i dalje ostane u premijerskoj fotelji", prenosi Tanjug.

"Očigledno je da Pajtić nije sposoban da se dogovori ni sa svojim potpredsednicima u kom pravcu ide DS i sa kim sarađuje, pa prepodne govore jedno, a popodne drugo, ujutro su protiv nekoga, a uveče sa njim, a, pritom, želi da nastavi da upravlja Vojvodinom, nekada najbogatijom srpskom regijom, koju je opljačkao i uništio",  dadaje se u saoštenju SNS-a.

Ta stranka poziva Pajtića da, "umesto što pokazuje svežu morsku boju i proziva one koji vredno rade za dobrobit Srbije", građanima odgovori na pitanja o Razvojnoj banci Vojvodine, Fondu za razvoj, o tome na koliko je sednica svoje vlade prisustvovao, šta je uradio, i kakve je rezultate postigao tokom decenije vladavine u Vojvodini.

Potom je Demokratska stranka u novom saopštenju navela da ne razume potrebu SNS-a da po svaku cenu dođe na vlast u Vojvodini, čak i ako to podrazumeva koaliciju sa onima koje već tri godine u saopštenjima naziva "kriminalcima, hohštaplerima, lopovima, štetočinama, sramotom Srbije i najvećim zlom koje je Srbija ikada doživela".

Na to je Srpska napredna stranka saopštila da uvek radi za dobrobit građana i da će učiniti sve da spreči dalje siromašenje i propadanje Vojvodine, pa makar to značilo i "iznuđenu, privremenu saradnju" sa onima koji su stvorili krizu u pokrajini.

"Učinićemo baš sve kako bi sprečili dalje siromašenje i propadanje Vojvodine i njenih stanovnika, pa makar to značilo i iznuđenu, privremenu saradnju sa onima koji su, sa samo šest odsto podrške birača, stvorili krizu u ovoj nekad najbogatijoj srpskoj regiji, pljačkajući je i uništavajući, a koji sada, iako ih Vojvođani više neće, grčevito pokušavaju da održe apsolutnu vlast", navodi se u saopštenju SNS.

SNS, kako se navodi, i dalje čeka da lider DS Bojan Pajtić, sa svojih šest odsto podrške glasača, odgovori na pitanja o Razvojnoj banci Vojvodine, Fondu za razvoj, o tome na koliko je sednica Vlade Vojvodine prisustvovao i kakve je rezultate postigao.

"A pitanje svih pitanja jeste - zbog čega Bojan Pajtić beži od pokrajinskih izbora", zaključuju naprednjaci. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се