Читај ми!

"Pokret za naš grad" napustio Verka

Odbornici "Pokreta za naš grad", nekadašnje stranke G17 plus, koja je bila deo vladajuće koalicije u Kragujevcu, napustili su tu političku grupaciju i od danas će delovati kao opozicija u gradskom parlamentu. Uprkos tome, u vladajućoj "Zajedno za Šumadiju" kažu da je parlamentarna većina stabilna, dok opozicione - SNS i SPS - očekuju skoru smenu vlasti.

Predsednik Upravnog odbora Pokreta Nebojša Zdravković, podneo je ostavku na funkciju zamenika gradonačelnika Kragujevca na kojoj se nalazio od 2008. godine.

Zdravković je kazao da je odluku o uskraćivanju podrške vladajućoj većini na čijem je čelu Veroljub Stevanović, doneo zbog nesprovođenja programa finansijske konsolidacije i sve većih finansijskih problema u kojima se Kragujevac nalazi.

"Smatram da Kragujevac ponovo ima šansu da ponovo postane grad budućnosti kao što je to nekada bio. Međutim, danas je situacija drugačija, pogotovo u tom ekonomskom smislu, i smatram da ovim činom jasno pokazujem da se ne slažem sa načinom na koji se grad vodi u ovom trenutku", rekao je Zdravković.

Za kragujevačke naprednjake odluka je očekivana. Kažu da je, sada, realna i smena gradske vlasti, sa čime se slažu i socijalisti.

"To govori da svako ko misli o budućnosti Grada Kragujevca ne želi više da učestvuje u politici. Ključno je pitanje u ovom trenutku, ko ima većinu u Skupštini grada (...) To znači da nije jasno ko je danas vlast, a ko opozicija po broju odbornika u Skupštini grada", ističe Goran Kovačević iz gradskog odbora SNS-a.

Predsednik GO SPS-a Zoran Prokić kaže da će se razgovarati sa Demokratskom strankom Srbije, "i sa svim političkim faktorima", i sa grupacijom za naš grad. "Ukoliko oni prihvataju našu platformu, sigurno je da će doći do nekog dogovora i do koalicionog sporazuma", rekao je Prokić.

Sa ovim stavom se ne slažu u vladajućoj "Zajedno za Šumadiju". Kažu da je većina stabilna, a grad na dobrom putu da završi započete reforme.

"Vladajuća većina je stabilna, taj broj je oko 50 sigurno, a delovanjem opozicionih stranaka, pre svega Srpske napredne stranke, metež među odbornicima u pojedinačnim slučajevima postoji", objasnio je Saša Miletić iz "Zajedno za Šumadiju".

Nakon izlaska iz vlasti "Pokreta za naš grad", većinu u gradskom parlamentu čini Zajedno za Šumadiju sa koalicionim partnerima: Demokratskom strankom, SPO-om, LDP-om, PUPS-om i Jedinstvenom Srbijom, uz podršku dva nezavisna odbornika. Opoziciju, uz Naprednjake, čine SPS, DSS i od danas "Pokret za naš grad".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво