Privredna saradnja garant stabilnosti u regionu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa zamenikom predsedavajućeg Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom o saradnji dve zemlje i predstojećoj Konferenciji o Zapadnom Balkanu u Berlinu.

Susret je protekao u znaku priprema za Konferenciju o Zapadnom Balkanu, koja će biti održana u Berlinu 28. avgusta ove godine, prenosi Tanjug.

Najveća pažnja bila je posvećena zajedničkim infrastrukturnim projektima koji će biti predstavljeni u Berlinu i mogućnostima za njihovo finansiranje i realizaciju iz fondova Evropske unije.

Vučić je naglasio da će realizacija ovih projekata doprineti jačanju stabilnosti i većem povezivanju ljudi u regionu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Teme razgovora bile su i bilateralna saradnja, perspektive za njeno unapređenje i zajednički nastup na trećim tržištima, navodi se u saopštenju.

Dvojica zvaničnika saglasila su se da je razvoj privredne saradnje garant stabilnosti u regionu i da je neophodno nastaviti sa unapređenjem ekonomskih odnosa, naročito u pogledu pojednostavljenja postupka graničnih i carinskih formalnosti.

Zajednički je ocenjeno da je i saradnja u oblasti energetike od izuzetnog značaja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи