Pajtić: Neprihvatljiva koncentraciona vlada

Za Demokratsku stranku je neprihvatljiva ideja o koncentarcionoj vladi u pokrajini jerulazak SNS u vlast, kao i neprirodne koalicije, ne mogu doneti ništa dobro Vojvodini, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade i lider DS Bojan Pajtić.

Lideri SNS i Saveza vojvođanskih Mađara Aleksandar Vučić i Ištvan Pastor postigli su juče saglasnost oko ideje da se u Vojvodini formira koncentraciona vlada svih stranaka, koja bi imala oročeni mandat.

"Ne vidim da bi ulazak SNS u vlast doneo bilo šta dobrog Pokrajini, naprotiv", rekao je Pajtić Tanjugu.

U DS, dodao je on, ističu da je republička vlast koju predvodi SNS podbacila i da nema rezultata što je, kako je dodao, vidljivo i kada je reč o stranim investicijama, ekonomskim problemima i izgradnji pravne države.

"Mi ne mislimo da bi politički neprirodne koalicije mogle doneti bilo šta dobrog građanima. Takve koalicije nemaju svest o tome u kom pravcu se kreću, pošto svaka ima neku drugu viziju", rekao je Pajtić.

On je dodao da nigde u Evropi nije moguće čuti to da će republička vlada sarađivati sa regionalnom ukoliko se promeni politička struktura, odnosno, ukoliko iste stranke koje su na centralnom nivou vlasti budu i na regionalnom.

"Ustavna, zakonska i politička obaveza svih onih koji imaju neku odgovornost u ovoj zemlji je da sarađuju na svim nivoima vlasti, nezavisno od toga da li im se dopada neka politička konstelacija", navodi Pajtić.

Pajtić je napomenuo i to da građani u Vojvodini plaćaju poreze ovoj državi i, kako je rekao, zaslužuju istu podršku i tretman bez obzira na to ko je u pokrajini na vlasti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи