Читај ми!

Mirović: DS ne želi dobro za Vojvodinu

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović kaže da je Demokratska stranka odbacila ideju formiranja koncentracione vlade u Vojvodini i tako pokazala da ne želi "ono što je dobro za Vojvodinu".

Igor Mirović je agenciji Beta rekao da ono što je dobro za Demokratsku stranku nije dobro i za Vojvodinu.

"Ideja koncentracione vlade je dobra ideja oko koje smo postigli saglasnost ali koju je odmah odbacila DS. Po ko zna koji put se pokazalo da ono što je dobro za Vojvodinu nije za DS i da ono što je dobro za DS nije za Vojvodinu", rekao je Mirović.

Lideri SNS i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Aleksandar Vučić i Ištvan Pastor postigli su juče saglasnost oko ideje da se u Vojvodini formira programska, odnosno koncentraciona vlada svih stranaka, koja bi imala oročen mandat.

"Nisam optimista kada je reč o realizaciji te ideje, očigledno da Vojvodina ne može da dobije šansu da izađe iz krize zbog toga što oni koji su je u nju uvukli, ne žele da u tom procesu učestvuju", ocenio je Mirović.

SNS, kako je istakao, želi da pokuša da napravi korake važne za razvoj Vojvodine među kojima su zakon o nadležnostima, finansiranju, novi Statut, ali da je to teško pošto druge stranke koje predvodi DS to ne žele.

"Čuvanje fotelja bez sagledavanja političke realnosti ne donosi ništa dobro građanima. Ako većina želi da nastavi tim putem bez dijaloga sa opozicionim strankama o ovim pitanjima, stanje će biti nepromenjeno", rekao je Mirović.

Mirović je dodao da veruje da će "i dalje ideja golog opstanka na vlasti" biti značajnija u okviru postojeće pozicije nego volja da se nešto učini".

U Vojvodini je na vlasti DS u koaliciji sa SVM i Ligom socijaldemokrata Vojvodine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво