Читај ми!

SNS: DS-u krivo zbog uspeha srpskih kompanija

Srpska napredna stranka ocenila je da je žalosno što je demokratama krivo zbog uspeha srpskih kompanija, poput "Er Srbije" i da će učiniti sve da ih spreči "u njihovoj nameri da oteraju investitore".

Naprednjaci su, reagujući na izjavu Bojana Pajtića da je ugovor sa "Etihadom" ipak štetan kao što je tvrdio DS, naveli da demokrate ne mogu da se naviknu na "činjenicu da konačno neka vlada radi u interesu srpskih firmi, srpske privrede i građna Srbije, za razliku od njih, koji su pljačkali i uništavali sve što je državno, puneći svoje džepove, kupujući limuzine i raskošne vile", prenosi Tanjug.

U saopštenju SNS-a se navodi da su građani Srbije videli kako smo prošli sa Pajtićevim Miletom Jerkovićem, a videli su i kako kompanija "Etihad" ulaže, i kako će, od gubitaške firme, konačno da napravi profitabilnu firmu.

"Milijarda iz UAE dobijena je na 10 godina po dva odsto, a ranija vlast, predvođena DS-om, uzimala je milijarde sa ogromnom kamatom od 7,55 odsto. Srbija se danas zadužuje zbog plata i penzija koje su oni podigli, tokom svoje vladavine, kako bi se, ispred izbora, dodvorili biračima", dodaje se u saopštenju.

Pajtić je prethodno rekao da je "premijer Srbije juče saopštio građanima da je stigla milijarda dolara iz Emirata, svesno propustivši da naglasi da je reč o kreditu, dakle o novom zaduživanju koje će građani Srbije morati da vrate".

"Njihovo je pravo da budu zluradi i zavidni zbog uspeha ove Vlade, predvođene premijerom Aleksandrom Vučićem, ali obećavamo građanima da ćemo učiniti sve da ih sprečimo u njihovoj nameri da oteraju investitore, i da Srbiju ponovo vrate u žabokrečinu, u kojoj su je godinama držali, mešetareći i prikrivajući svoje pljačke", napominju naprednjaci.

U saopštenju se dodaje da je jednako žalosno i to što se demokrate ne sećaju pregovora Borislava Stefanovića i ugovora koje je potpisivao za Naftnu industriju Srbije, kao ni toga kako je šef vojvođanskog režima, Bojan Pajtić, pokrao Razvojnu banku Vojvodine i Razvojni fond Vojvodine, a još manje 500.000 radnika koje su demokrate, tokom svoje vladavine, ostavile bez posla i nade.

Srpska napredna stranka postavila je danas pitanje lideru Demokratske stranke Bojanu Pajtiću koliko puta je vodio sednice Vlade Vojvodine, čiji je premijer, i zatražila da odgovori od koga su Mile Jerković i on, kao Jerkovićev "najbolji prijetelj", uzeli traktor, kao investiciju za firmu "Bačka" Sivac.

Srpska napredna stranka saopštila je večeras da je Demokratska stranka "postigla da bude gora i od svog istaknutog tajkuna, Mileta Jerkovića, jer je uspela da odvede u stečaj i propast pola preduzeća u Srbiji", navodeći "da je cela DS sastavljena od tajkuna".

"Što se tiče tajkuna, cela Demokratska stranka sastavljena je od tajkuna, počev od Bojana Pajtića, preko Dragana Đilasa, Dragana Šutanovca, Dušana Elezovića...Sve tajkun do tajkuna, a da li je i lopov do lopova, pitanje je za nadležne organe", navodi se u odgovoru SNS na saopštenje DS.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво