Читај ми!

DSS: Vlada dužna da spreči neonaciste

Vlada Srbije dužna je da preduzme sve zakonom predviđene mere i spreči delovanje neonacističkih grupa i pojedinaca u zemlji, bilo da je reč o srpskim ili stranim državljanima - saopštila je vanparlamentarna DSS.

Demokratska stranka Srbije smatra da takvu obavezu Vlada ima i kada je reč o opštinama koje, kako ocenjuju, takve aktivnosti ne samo da tolerišu, već i neodgovorno podstiču, prenosi Tanjug.

Iz stranke poručuju da ovu i dve prethodne vlade smatraju odgovornim što se već nekoliko godina "dopušta da mađarski neonacisti nesmetano na tlu Srbije propagiraju svoju ideologiju, zalaganje za reviziju Trijanonskog sporazuma i obnovu 'Velike Mađarske', a sve to u saradnji sa pojedinim opštinama".

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dužno je, pored ostalog, da vrši nadzor nad zakonitošću rada jedinica lokalne samouprave, piše u saopštenju DSS-a.

Stranka precizira da opština Novi Bečej, u kojoj su na vlasti koalicija SNS i LDP uz, kako navode, pripomoć SPS, "saučestvuje sa strankama i pokretima mađarske desnice u organizovanju kampa u okviru čijeg programa će 20. avgusta koncert da održi neonacista Balaž Siva".

"Balaž Siva je već gostovao u Srbiji sa bendom 'Romantično nasilje', čiji poklonici otvoreno i javno pozivaju na oružje radi ostvarivanja ciljeva mađarskih iredentista. Posle gostovanja u Kanjiži, gde je učestvovao na Festivalu ujedinjene mađarske omladine u južnom kraju, sada dolazi u Novi Bečej", naveo je DSS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи