Читај ми!

Direktorka užičke bolnice napustila SNS

Direktorka Opšte bolnice u Užicu Jelena Raković Radivojević napustila je Srpsku naprednu stranku jer nije želela da podrži kandidata ove stranke Tihomira Petkovića za novog gradonačelnika Užica.

Jelena Raković Radivojević, koja je i sama u javnosti bila pominjana kao kandidat naprednjaka za gradonačelnika Užica, u saopštenju za javnost objašnjava zbog čega nije želela da podrži Tihomira Petkovića za tu funkciju, prenosi Tanjug.

"Da ne podržim Tihomira Petkovića odlučila sam uprkos činjenici da su pojedinci iz rukovodstva SNS-a u više navrata i duže vreme vršili pritisak na mene da tu odluku promenim. Kada mi je stavljeno do znanja da, ukoliko ne promenim odluku, nisam više poželjna u Srpskoj naprednoj stranci, odlučila sam da postupim po sopstvenoj savesti, ubeđena da je to u interesu građana Užica i odbila sam da dam podršku Petkoviću", navodi Radivojevićeva u saopštenju za javnost.

Ističe da je odluku donela bez ičijeg uticaja i dogovora sa bilo kojom organizacijom, strankom ili pojedincem.

"Iako mi je predočeno da će zbog ove moje odluke biti doveden u pitanje moj ostanak na mestu direktora Opšte bolnice u Užicu, čega sam bila i sama svesna, i dalje ću sve svoje dužnosti obavljati maksimalno odgovorno i u interesu građana, kao samostalni odbornik u užičkom parlamentu", navodi Jelena Raković Radivojević.

U Užicu je zbog nemarnog odnosa prema građanima usled problema sa vodosnabdevanjem Užica 23.jula, Vlada Srbije naložila smenu kompletnog rukovodstva grada na čelu sa gradonačelnikom Sašom Miloševićem (SNS), koji je 24. jula podneo ostavku.

Iz SNS-a juče je saopšteno da je potpisan novi koalicioni sporazum u Užicu, po kojem u vlasti više neće biti URS, a novi koalicioni vladajući partneri su SPO i SDPS, zajedno sa SNS, SPS-PUPS-JS, NS, PSS i DSS-om.

Kandidat za gradonačelnika ove koalicije je Tihomir Petković iz Srpske napredne stranke koji će na tu funkciju biti izabran 15.avgusta, za kada je zakazana sednica Skupštine grada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво