Apel da se ne blokira Kolubarski most

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković apelovao je na nezadovoljne građane naselja "Braća Jugović" da ne blokiraju Kolubarski most i poručio da je kategorizacija oštećenja urađena u skladu sa zakonom i programom obnove i da bi dodela više kategorizacije domaćinstvima bila protivzakonita aktivnost.

"Kategorizacija je izvršena od strane Inženjerske komore Srbije koja predstavlja najstručniju instituciju u zemlji. Zahtevi da se domaćinstvima dodele više kategorizacije je protivzakonita aktivnost, jer je u metodologiji jasno opisano stanje objekata na osnovu kog se definiše kategorija oštećenja", poručio je Čučković u saopštenju za javnost, koje prenosi Tanjug.

On je istakao da je ogromna većina objekata u Obrenovcu, a posebno u najugroženijim naseljima, kao što je to slučaj u naselju "Braće Jugović", četvrta kategorija i da je to "za 100.000 dinara više od obećane pomoći koju je najavio premijer".

Prema njegovim rečima, zbog dugog boravka pod vodom, kompletna građevinska rekonstrukcija tih stambenih objekata biće finansirana iz sredstava Evropske unije.

"U prethodnih mesec dana smo kao opština konkretno rešili više od 20 različitih zahteva meštana iz naselja Braće Jugović i bićemo i dalje posvećeni obnovi i napretku tog dela Obrenovca izgradnjom i kanalizacione mreže", rekao je Čučković.

On je na žitelje Obrenovca apelovao da ne blokiraju glavnu saobraćajnicu "koja je ionako načeta velikim klizištem u Dubokom koje je odnelo jednu traku".

"Sve ovo dodatno ugrožava i onesposobljava druge građane da se vrate kući sa posla", zaključio je Čučković.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво