Читај ми!

Pajtić: Da je Đinđić živ Srbija bi bila bolja

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić ocenio je da bi Srbija bila mnogo bolja zemlja da je pokojni premijer i lider demokrata Zoran Đinđić živ.

Pajtić je u izjavi za javnost povodom dana rođenja Đinđića pre 62 godine podsetio na Đinđićeve reči da bi trebalo da imamo dobre odnose sa svima koji su bitni za nas, ali ne da strance uključujemo kao deo unutrašnje politike, prenosi Tanjug.  

"To je bolesno i mi imamo tu bolest", podsetio je Pajtić na Đinđićeve reči.

Lider DS-a je rekao da je Đinđić dvadeset dana pre nego što su ga mučki ubili, poručio: "Moramo da budemo svesni svog značaja i svojih problema. Ne sme da nam uđe voda u uši, kao što nam se često dešava. Ja se čudim kada čitam svakoga dana otprilike koga podržavaju Amerikanci, koga podržava Evropa, koga podržava Rusija...".

On je naznačio i da je ubijeni premijer rekao da "moramo sami kao građani i ljudi da taj stav zauzmemo, da poštujemo sebe, da poštujemo druge, ali da ne dopustimo da se toliko sa strane mešaju u naše odnose".

"Da mi to ne tražimo, ne bi oni to ni radili. Mi i dalje imamo kompleks niže vrednosti. Ako će naš međunarodni ugled da se zasniva na tome da prećutkujemo naše nacionalne interese, onda nam taj ugled i ne treba mnogo. Vreme je da svet vidi ko smo mi", navode se reči Đinđića.

"Tu je zaustavljen - tu mi nastavljamo", poručio je Pajtić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво