SNS: Medijski zakoni - korak ka evrointegracijama

Poslanici Srpske napredne stranke poručili su da će set medijskih zakona biti veliki plus na putu evrointegracija Srbije, i da suštinsku primedbu zakonima mogu da daju samo kritizeri koji se nadaju ubiranju jeftinih političkih poena.

Poslanik SNS-a Vladimir Đukanović izjavio je novinarima u parlamentu da je vlada prihvatila više od 20 amandmana koji popravljaju inače dobre medijske zakone, koji će na efikasan način garantovati zaštitu novinara, slobodu štampe i informisanja i regulisati pitanje vlasničke strukture u medijima, javlja Tanjug.

"Verujem da suštinskih zamerki na zakone nema, osim ukoliko neko ne želi da kritizerstvom ubira političke poene", kazao je Đukanović, podsetivši da su stranke opozicije kada su bile na vlasti donele cenzorski zakon o informisanju.

Sada se donose zakoni koji će, nadam se, biti obeleženi kao veliki plus na našem evropskom putu", rekao je Đukanović.

Poslanik SNS-a Aleksandar Jovičić smatra da je ponašanje NDS-a i DS-a povodom medijskih zakona tragikomično, jer istovremeno kažu da država kontroliše medije i izražavaju bojazan kada je reč o privatizaciji medija.

"DS nema rešenje i spremna je da kritikuje sve, pa čak i ono što je dobro za naše građane. Strah pokazuju oni koji su na tajanstven način omogućili privatizaciju 'Politike' i 'Novosti' pod okriljem Miroslava Bogićevića i Miroslava Miškovića", rekao je Jovičić.

Predloženi set medijskih zakona će upravo, prema Jovičićevim rečima, onemogućiti da Bogićević, Mišković ili bilo ko treći privatizuje medije "iza zavese i na potpuno tajanstven način".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи