Читај ми!

Mali: Gradska uprava bliža građanima

U prvih 100 dana rada gradske vlasti započeta je konsolidacija javnih finansija, ostvarene su značajne uštede, rad gradskih preduzeća je transparentniji, a gradska uprava otvorenija za građane, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Gradonačelnik je za septembar najavio otvaranje kancelarija za brze odgovore i biznis inkubatora.

Mali u izjavi Tanjugu, sumirajući prvih 100 dana rada Gradske vlasti, podseća i na značaj projekta "Beograd na vodi", ali ističe i da je ponosan na sve što je urađeno u vezi sa svakodnevnim problemima građana i za lepši i bolji izgled prestonice.

Dodao je da je počeo proces konsolidacije javnih finansija, i da se ovogodišnji budžet, u odnosu na prethodne, razlikuje jer nije uzet ni dinar novih kredita, a sprovode se mere štednje, racionalizacije poslovanja i ukidanja nepotrebnih troškova poput advokatskih, PR i konsalting usluga, kako bi se uštedelo dovoljno da mogu da se vrate obaveze koje su se nakupile "zbog neodgovorne politike iz prethodnog perioda".

Gradonačelnik ističe i da se prestalo sa praksom "javašluka u gradskim javnim i komunalnim preduzećima" i da su uspostavljeni kontrola, procedure i izveštaji koje njihovi direktori šalju Sekretarijatu za finansije i kabinetu gradonačelnika.

U prethodnih 100 dana gradonačelnik ističe da se video sa skoro svim investitorima koji su izrazili želju ili interes da investiraju u Beograd, a kako kaže, radi se i o investicijama u vezi sa rekonstrukcijom hotela Jugoslavija ili zgrade starog MUP-a u ulici Kneza Miloša.

Prema njegovim rečima, ti investitori nisu imali prilike da dobiju dozvole i saglasnosti, a ti problemi se polako rešavaju.

Kada je reč o radu Gradske uprave, smatra da je došlo do potpune promene u njenom funkcionisanju jer su sada svi sekretarijati i agencije svakodnevno otvoreni, a svaki član Gradskog veća je na raspolaganju svim građanima Beograda koji mogu da zakažu sastanak i iznesu probleme, predloge i sugestije.

Mali najavljuje da će do kraja godine biti rekonstruisano još desetak "urbanih džepova", nekih i sa fitnes spravama, kako bi se Beograd učinio lepšim i boljim za život njegovih građana.

Zato će se, dodao je, nastaviti sa programom uređenja fasada, koji podrazumeva da 70 odsto troškova uređenja snosi skupština stanara, a 30 odsto Grad.

Najavljuje da će sredinom septembra u svim opštinama biti otvorene kancelarije za brze odgovore, u kojima će svi koji žele ili imaju pitanja kako da razviju biznis i unaprede poslovanje, na jednom mestu moći da dobiju potrebne odgovore.

Mali za septembar najavljuje i formiranje biznis inkubatora u kojima će preduzetnicima koji imaju ideje, a nemaju novca, Grad obezbediti poslovni prostor (u Beograđanci i Domu omladine) u kome će moći da počnu poslovanje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво