Читај ми!

Uzbuna oko "kasapina" Muhadžerija

Kosovski bezbednosni ekspertski tim, teolozi i sociolozi uzbunili su se zbog poslednjeg poteza Lavdrima Muhadžerija koji je odsekao glavu mladom čoveku u Siriji. Prema njihovom mišljenju, to je zločin koji prelazi sve verske norme.

Čin kosovskog Albanca Muhadžerija, koji je pre dva dana u Siriji odsekao glavu jednom mladiću, nema nikakve veze ni sa albanizmom niti sa verom, ocenjuju tamošnji sociolozi, prenosi Tanjug.

"To je zločinački čin, neljudski, pojedinačni koji može da uradi samo osoba koja ima ozbiljne psihičke probleme", ocene su koje su za prištinski dnevnik Zeri izneli sociolozi.

Teolozi su istakli da Muhadžeri ne može da se poziva ni na veru, ni na nacionalnu pripadnost.

Prema mišljenju bezbednosnih eksperata, Muhadžeri predstavlja još jedan slučaj u kome država Kosovo nije uspela da spreči nesrećne slučajeve.

Nažalost, dodaju eksperti, nije isključeno da će se takvi slučajevi dešavati i narednih dana.

Iako je Muhadžeri pre nekoliko dana pocepao kosovski pasoš u Siriji, Specijalno tužilaštvo Kosova može da ga krivično goni, kažu pravnici.

Čitav taj zločinački čin je uzbunio kosovske institucije zbog potencijalne opasnosti od takvih pojedinaca i grupa sa takvom verskom ideologijom.

U sredu se predsednica Atifete Jahjaga sastala sa domaćim bezbednosnim službama kako bi diskutovali o pretnjama od ekstremizma i radikalizma u zemlji i o merama koje su te institucije preduzele za sprečavanje i borbe protiv te pojave koja raste.

U međuvremenu je Muhadžeri, nakon što je užasnuo javno mnenje fotografijama objavljenim na svom Fejsbuk profilu, našao vremena da odgovori ljudima koji su reagovali, prenela je albanska štampa.

On se kritičarima obratio nepriličnim rečnikom tvrdeći da ne znaju šta se desilo i proklinjao ih.

Inače, na profilu Muhadžerija ima mnogo komentara ljudi koji su reagovali na zločine koje čini u ratu u Siriji, ali istovremeno on ima puno sledbenika koji mu izražavaju podršku.

Muhadžeri se predstavlja kao član paramilitarne grupe Islamske države Iraka i Šama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво