DS: Od SNS-a samo kvote i fotelje

Gradski odbor DS-a u Kragujevcu prekinuo je pregovore sa SNS-om o formiranju nove skupštinske većine. Time dokazujemo da nam nije prioritet razgovor o foteljama koji nam nude naprednjaci, kaže predsednik tog odbora Dušan Obradović.

Obradović je rekao Tanjugu da su od SNS-a čuli samo kvote i fotelje, a nigde ideje za razvoj i viziju za Kragujevac.

Podsetio je da je Gradski odbora DS-a pre dva dana pružio podršku Predsedništvu da nastave pregovore i dao rok od 10 dana da se oni završe.

"Ova agonija i politička kriza koja traje ni za koga nije dobra, a najveću cenu u takvim okolnostima plaćaju građani Kragujevaca", rekao je Obradović.

Ukazao je da su pregovori sa Zajedno sa Šumadiju veoma složeni, s obzirom da su demokrate dugi niz godina kritikovale rad gradskih vlasti, ali da su njihovi uslovi i principi jasni.

Ukoliko žele i imaju dobru nameru u vezi sa saradnjom sa DS-om lopta je sada, kako je rekao, "u njihovom dvorištu".

"Primili su sve naše zahteve i desetine ljudi ispred DS-a pregovaralo je sa njima ovih dana, čime dokazujemo da nama nije prioritet razgovor o foteljama koji nam nudi SNS", zaključio je Obradović.

GO DS-a je prošle sedmice započeo razgovore sa predstavnicima Zajedno za Šumadiju i sa SNS-om o formiranju buduće većine u Skupštini Kragujevca.

Inicijativu za smenu aktuelne gradske vlasti podnela je odbornička grupa SNS-a u Skupštini grada Kragujevca zbog, kako su naveli, brojnih problema koje vlast ne rešava.

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Radomir Nikolić izjavio je ranije danas da je ta stranka prekinula razgovore sa demokratama o formiranju nove skupštinske većine u Kragujevcu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво