Читај ми!

SNS prekinuo pregovore sa DS-om u Kragujevcu

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Radomir Nikolić izjavio je da je ta stranka prekinula razgovore sa demokratama o formiranju nove skupštinske većine u Kragujevcu.

"Nemamo više nikakve dogovore sa DS-om i da smo znali da su im bitnije funkcije od sudbine grada koji je pred bankrotom, ne bismo sa njima nikad ni pričali", rekao je Nikolić Tanjugu.

Nikolić je naveo da su razgovori sa demokratama "stigli u završnu fazu", a upitan kad su prekinuti, odgovorio je: "Kad se umešala centrala DS-a iz Beograda".

Podsetivši da je SNS pokrenuo inicijativu za smenu vlasti u Kragujevcu, Nikolić je naveo da su razgovori sa svim političkim organizacijama u Kragujevcu "išli u smeru dogovora oko toga kako da se grad spase od bankrota" i da je postignut "visok stepen saglasnosti sa svima, a među njima i sa demokratama".

"Demokrate sad čak i negiraju da su bilo šta sa nama bilo kad i pričali, što je sramno, s obzirom na to da su ti razgovori stigli gotovo u završnu fazu", rekao je Nikolić.

On je ocenio da bi koalicija demokrata i Zajedno za Šumadiju bila "apsolutno nelogična" i nakaradna, ako se ima u vidu način na koji je DS nastupao u lokalnoj skupštini i kritikovala vlast u Kragujevcu, kao i "politički rat koji su vodili sa Veroljubom Stevanovićem".

"Mi se o njihovim dogovorima informišemo kroz medije, a stičemo utisak da se tu uopšte ne radi o brizi za budućnost grada, već o sitnom interesu grupe pojedinaca koji će zauzeti funkcije nakon što naprave dogovor", rekao je Nikolić.

Nikolić je kazao da SNS neće odustati od smene vlasti u Kragujevcu, istakavši da su naprednjaci u tom gradu opoziciona stranka čiji je cilj da svoj program sprovede i preuzme odgovornost za sve što se dešava u gradu.

"Pričamo sa svima, to je proces koji ne može da traje dva ili tri dana, već će biti završen u narednih nekoliko meseci. Što pre, to bolje za grad", rekao je Nikolić.

Odbornička grupa SNS-a u Skupštini grada Kragujevca podnela je inicijativu za smenu aktuelne gradske vlasti zbog, kako su naveli, brojnih problema koje vlast ne rešava.

Kragujevačka Skupština ima ukupno 87 odbornika. Vlast u gradu ima Zajedno za Šumadiju sa 24 odbornika, uz podršku DSS-a sa pet , kao i LDP-a i SPO-a sa šest odbornika. Podršku im daje i 11 odbornika koji su nedavno izašli iz URS-a i formirali novu odborničku grupu "Pokret za naš grad Nebojša Zdravković", koji je i zamenik gradonačelnika i donedavno prvi čovek G17 plus u Kragujevcu.

U Skupštini Kragujevca ima i šest samostalnih odbornika: po dva iz JS-a i PUPS-a, koji podržavaju Veroljuba Stevanovića, kao i dva nezavisna odbornika.

U opoziciji su SNS sa 19 odbornika, SPS sa šest, a DS ima 10 odbornika.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво