DSS: Vlada nije odustala od neposredne pogodbe

Demokratska stranka Srbije smatra da, iako je iz predloga zakona o privatizaciji vlada u poslednjem trenutku izbacila neposrednu pogodbu, od nje nije odustala, izjavio je predsednik Nadzornog odbora te partije Velimir Gavrilović.

"Neposrednu pogodbu će primenjivati od slučaja do slučaja i to glasanjem većine kojom vlast raspolaže u Skupštini Srbije. Zapravo će Vlada, predsednik Vlade odlučivati sa kojim će investitorima ići na direktno pogađanje. Neposredna pogodba znači da nema javnog nadmetanja kupaca odnosno investitora", kazao je Gavrilović na konferenciji za medije, a prenosi Tanjug.

Kaže i da će neposredna pogodba voditi "neposrednom otimanju državne imovine kojom trenutno gazduju društvena preduzeća i preduzeća u restrukturiranju".

"Ovo je i protivustavna odredba jer Ustav Srbije propisuje da svi imaju jednak pravni položaj na tržištu i zabranjuje akte koji ograničavaju slobodnu konkurenciju", kazao je on.

Osvrnuo se i na rok za sprovođenje privatizacije društvenog kapitala - 31. decembar naredne godine i istakao da on neće biti poštovan, kao i da je "poštenije bilo propisati da će se odmah po usvajanju Zakona o privatizaciji likvidirati pojedina preduzeća".

Gavrilović je naglasio da će se ovim zakonom zapravo, likvidirati preduzeća koja ne postoje.
"To su ona preduzeća koja ne proizvode ništa osim troškova...a iza likvidacije fiktivnih preduzeća ostala bi imovina, za koju prethodno treba proveriti da li je pod zahtevom za povraćaj otete imovine i ono što jeste, treba odmah vratiti vlasnicima.
Ono što od nje preostane treba oglasiti na prodaju", rekao je Gavrilović.

On je potsetio i na to da do danas nije objavljeno koliko je koštao ugovor sa Etihadom o prodaji Jata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи