Читај ми!

Gašić: Smenićemo one koji ne rade dobro

Potpredsednik Srpske napredne stranke i ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da se SNS ne stidi da sa rukovodećih pozicija smeni one koji svoj posao ne rade dobro.

Gašić je u intervjuu Tanjugu naglasio i da će Srbija, ukoliko se u njoj bude radilo na način kako je to bilo od 2000. do 2012, za nekoliko godina postati mala i devastirana zemlja.

Govoreći o smeni rukovodstva opštine Užice i javnih preduzeća na čijem su čelu kadrovi SNS-a, rekao da oni nisu smenjeni jer su "loši ljudi, niti zato što iza sebe imaju krivična dela", već zato što se "nisu snašli".

"Nisu se snašli na zadacima koje su dobili kao gradonačelnici, gradski većnici, direktori nekih preduzeća koja su u Užicu dobili da vode. Ne radi se o bilo čemu drugom, nego o tome, što je normalno, da ne možete svi da budete spremni i sposobni da budete dobar gradonačelnik, ni dobar bilo kakav funkcioner", rekao je Gašić.

Ministar odbrane kaže i da se Srpska napredna stranka ne stidi da to kaže i građanima Srbije za razliku od drugih političkih partija koje su, kako kaže, godinama držale nesposobne kadrove i u mnogim sredinama po tri, četiri puta menjali svoje gradonačelnike.

Gašić je pojasnio i da nisu tačne tvrdnje da je opštinsko rukovodstvo u Užicu smenjeno odlukom Vlade Srbije, već da je Vlada samo nezadovoljna odnosom lokalnog rukovodstva prema situaciji u Užicu, a što se pre svega odnosilo na situaciju sa ponovo lošim kvalitetom vode.

"Vlada nije naložila nikome da mora da bude smenjen, već da bi bilo moralno da, zbog nesnalaženja u toj situaciji, podnesu ostavke, što su oni i učinili", objasnio je Gašić.

On podseća i da Srbija na putu reformi mora brže da se kreće i da će svako i sam videti da li je ispunio očekivanja.

"Svako od nas ima svoje prolazno vreme. Shodno svom prolaznom vremenu mora čovek i sam da vidi da li je zadovoljio ili nije kriterijume koji su ispred njega stavljeni. Ako nastavimo da radimo kako smo radili u periodu od 2000. do 2012. Srbija će za nekoliko godina biti veoma mala, totalno devastirana i uništena zemlja", rekao je Gašić.

Na pitanje kako ocenjuje rezultat aktuelne Vlade posle skoro 100 dana od njenog imenovanja, Gašić je istakao da je kao ministar odbrane delimično zadovoljan promenama u tom ministarstvu, ali da nije on taj koji o tome treba da sudi.

"Nisam ja taj koji o tome treba da sudi, već premijer koji je sastavljao svoj tim i koji će da da konačnu ocenu za svakog ministra, pa i za mene", zaključio je ministar Gašić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи