Читај ми!

Milenić: Razgovori sa DS-om u Kragujevcu

Potpredsednik Zajedno za Šumadiju Saša Milenić kaže da pregovori sa gradskim odborom Demokratske stranke o formiranju nove skupštinske većine u Kragujevcu uspešno traju i da postoji saglasnost o idejama za rešavanje problema u tom gradu.

Verujem da će razgovori biti uspešno finalizovani u vidu uspostavljanja saradnje i da to neće biti jednokratna saradnja u jednom sazivu lokalnog parlamenta, već sam uveren da trasiramo put dugoročnog strateškog partnerstva, rekao je Milenić, a saopštila ta stranka.

Milenić je naveo da je evidentno da je Srbiji neophodan DS i da Kragujevac i Šumadija nemaju "nikakvog razloga da tu stranku smatraju nepotrebnom".

Rekao je da ima razlika između DS-a i Zajedno za Šumadiju, ali da je to prirodno, i istakao da nije trebalo da prođe ovoliko vremena da bi se nekadašnje partnerstvo ponovo unapređivalo.

"I u razgovorima i sa predsednikom DS-a Bojanom Pajtićem smo čuli da se on toj saradnji raduje, s obzirom da je ona mesecima pre zvaničnog susreta pripremana", naglasio je Milenić i dodao da je Pajtić nedvosmisleno poručio da će perspektiva te saradnje u Kragujevcu biti odluka gradskih odbora tih stranaka.

Kragujevačke demokrate saopštile su ranije danas da će nastaviti pregovore o formiranju skupštinske većine, koji se moraju završiti u roku od 10 dana, zbog interesa građana Kragujevca.

Oni su prošle sedmice započeli razgovore sa predstavnicima Zajedno za Šumadiju i sa SNS-om o formiranju buduće većine u Skupštini Kragujevca.

Inicijativu za smenu aktuelne gradske vlasti podnela je odbornička grupa SNS-a u Skupštini grada Kragujevca zbog, kako su naveli, brojnih problema koje vlast ne rešava.

Kragujevačka Skupština ima ukupno 87 odbornika. Vlast u gradu ima URS sa 24 odbornika, uz podršku DSS-a sa pet , kao i LDP i SPO sa šest odbornika. Podršku im daje i 11 odbornika koji su nedavno izašli iz URS-a i formirali novu odborničku grupu "Pokret za naš grad Nebojša Zdravković", koji je i zamenik gradonačelnika i do nedavno prvi čovek G17 plus u Kragujevcu.

U Skupštini Kragujevca ima i šest samostalnih odbornika - po dva iz JS i PUPS, koji podržavaju Veroljuba Stevanovića, kao i dva nezavisna odbornika.

U opoziciji su SNS sa 19 odbornika, SPS sa šest i DS ima 10 odbornika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи