Vlada garantuje najbolje uslove investitorima

Premijer Aleksandar Vučić rekao je, na sastanku sa potpredsednicom parlamenta Švajcarske Kristom Markvalder, da je Vlada Srbije spremna da garantuje najbolje uslove za strane investitore.

Premijer Vučiće se nada da će Srbija postati još atraktivnije mesto za strane investitore i pozvao švajcarske komapnije da ulažu u Srbiju, saopšteno je iz Vlade, prenosi Tanjug.

Krista Markvalder je istakla da Švajcarska konfederacija podržava Srbiju na evropskom putu i pozitivno ocenila reformske procese koje sprovodi nova Vlada.

Teme razgovora bile su ekonomske reforme, kao i set reformskih zakona koji su usvojeni ili su u procesu usvajanja u Narodnoj skupštini. Na sastanku je bilo reči o situaciji u regionu Zapadnog Balkana, koja je ocenjena kao veoma stabilna.

Razgovaralo se i o zajedničkom predsedavanju dve zemlje OEBS-om i dogovorene su zajedničke aktivnosti tokom predsedavanja Srbije ovoj organizaciji u 2015. godini, navedeno je u saopštenju.

Markvalder se sastala i sa ministarkom bez portfelja zaduženom za evropske integracije Jadrankom Joksimović.

Ministarka Joksimović je u razgovoru istakla da je reformski proces koji se sprovodi u Srbiji važan, ne samo zbog evropskih integracija, već pre svega zbog ekonomskog oporavka zemlje.

Potpredsednica parlamenta Švajcarske je, govoreći o reformama, upoznala Joksimovićevu i sa načinom na koji je Švajcarska napravila pravni okvir za privlačenje investicija.

Bilo je reči i o predstojećem zajedničkom kopredsedavanju OEBS-u i značaju te organizacije u rešavanju aktuelnih međunarodnih kriza.

Ocena je, kako je navedeno, da je to dobra prilika za intenziviranje parlamentarne saradnje Srbije i Švjcarske i jačanje bilateralnih odnosa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара