SNS: DS priznao da je EU bila samo paravan

Srpska napredna stranka saopštila je da su građani dočekali trenutak da predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić prizna da je Evropska unija bila samo paravan "za partijsko zapošljavanje, ugrožavanje nezavisnosti institucija, pomaganje oligarsima da stvaraju monopol na tržištu i promociju bogatih i bahatih".

SNS u saopštenju navodi da politička elita oličena u DS-u priznaje da je uglas iskazivala jasnu opredeljenost za EU, ali da je to bilo samo vračka za neograničenu vlast, prenosi Tanjug.

"Pored svih izvinjenja, ispovesti i priznanja, molimo aktuelnog predsednika DS-a za bar još jedan nadahnuti autorski tekst u kome će objasniti kako je opljačkao Vojvodinu", saopštio je SNS povodom teksta Bojana Pajtića u listu Nedeljnik.

Naprednjaci traže od Pajtića i objašnjenje "zbog čega je tokom njegovih mandata u Vojvodini otpušteno više od 200.000 radnika".

Takođe, SNS pita i "zašto je šakom i lopatom zapošljavao svoje prijatelje, rođake i partijske drugove u pokrajinsku administraciju, opljačkao Razvojnu banku Vojvodine, Fond za razvoj, pokrajinske robne rezerve", navode naprednjaci.

Vladajuća partija dodaje da će nastaviti da se trudi da popravi sve ono što su uništile demokrate i njihovi funkcioneri "koji su se krađama basnoslovno obogatili" i građane doveli na rub egzistencije.

"SNS će učiniti sve da od Srbije napravi modernu, razvijenu, sa zdravom privredom, evropsku Srbiju", navodi se u saopštenju i dodaje da će "interesi naših građana i države biće ispred partijskih i ličnih interesa, a ne kao što je bilo za vreme vladavine DS-a".

Lider DS-a Bojan Pajtić odgovorio je na kritike na njegov autorski tekst objavljen nedavno u listu Nedeljnik.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво