Vučić: Posle reformi bolji standard

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uveren je da će se posle dve ili tri godine sprovođenja reformi u državi stvoriti uslovi da svaki građanin radom obezbedi bolji život sebi i svojoj porodici.

"Posle sprovedenih reformi neće se čuti vapaji o tome kako nam postojeću situaciju štiti i čuva određeni zakon, već kako da svojom marljivošću, znanjem i energijom uradimo i zaradimo više", navodi Vučić u autorskom tekstu za list Politika od ponedeljka, prenosi Beta.

U svom odgovoru na intervju ekonomiste Jože Mencingera, naslovljenom "Vučiću, uspori", premijer je kazao da jedan deo Srbije hoće da Vlada "uspori", i da su to ljudi kojima je dosadašnje stanje odgovoralo.

"Formirali smo čitavu novu klasu socijalno korumpiranih, onih koji uvek nešto nekome dođu i njima uvek neko nešto dođe, zaposlenih preko veze, s tročasovnim radnim vremenom, ogrezlih u kombinacijama i povlasticama...", navodi premijer u odgovoru pod naslovom "Ubrzaj, Srbijo".

Vučić je ocenio da Vlada Srbije nije imala "uobičajenih sto dana uigravanja", jer se od početka suočila sa "ambicijom političkih protivnika da omalovaže svaku vrstu napora i potrebe da se stvari u Srbiji energičnije i brže menjaju".

Cilj reformi, prema njegovim rečima, jeste da građani ne čekaju da posao "padne sa neba ili da ga poštar donese na vrata", kao i da izvršavaju obaveze prema državi jer, u suprotnom, "sebi oduzimamo uređene domove zdravlja i dobre škole, motivisane nastavnike i lekare, kao i moderne auto-puteve".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво