Petrović: Vučićeva politika štiti Srbe

Politika koju predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić vodi prema Kosovu jedini je put i način da se zaštite interesi i obezbedi opstanak Srba, rekao je zamenik kosovskog premijera Slobodan Petrović.

Veoma je važno to što je zvanični Beograd podržao učešće Srba u Skupštini Kosova i kosovskoj vladi, gde Srbi treba preuzmu deo odgovornosti, izjavio je Petrović gostujući u programu mitrovičkog radija Kontakt plus.

"Izražavam veliki respekt prema Vladi Srbije, pre svega prvom čoveku Vlade Aleksandru Vučiću, koji se odlučio za ovu vrstu politike koja je teža i izazovnija, ali je, potpuno sam siguran, to jedini put i način da zaštitimo interese naše zajednice i tako omogućimo perspektivu i opstanak Srba na Kosovu", rekao je Petrović.

Govoreći o tome kojem će mandataru za sastav kosovske vlade dati podršku, Petrović je rekao da je stav jasan i da će podržati onoga ko u Skupštini Kosova obezbedi većinu.

"Koji god bude, mi ćemo se odazvati pozivu da budemo deo vlade, ono što je potpuno jasno, mi imamo platformu koja će biti osnov za razgovore oko učešća u budućoj Vladi Kosova i to je nešto što je poznato odranije", rekao je Petrović.

Petrović, koji je dobio mandat poslanika za novi saziv Skupštine Kosova, istakao je da je vrlo važno da u ovakvim uslovima Srbi ne budu "kolateralna šteta", što bi bio slučaj ako bi dobili manje nego što su dosad imali.

Ono što je sada ohrabrenje više, jeste da u našim zahtevima i naporima imamo podršku zvaničnog Beograda, što do sada nije bio slučaj, rekao je Petrović i naglasio da podrška Beograda jača poziciju Srba u institucijama.

Verujem da će se ljudi u parlamentu sutra i oni koji će biti u Vladi Kosova držati dogovora koji smo postigli kada smo formirali zajedničku Srpsku listu, koja je imala za cilj da radimo u interesu zajednice, a ne stranke ili pojedinca, zaključio je Petrović.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара