Vlada usvojila medijske zakone

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila tri predloga medijskih zakona, Predlog zakona o privatizaciji i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o stečaju i uputila ih Skupštini na raspravu po hitnom postupku. Sednica Skupštine biće zakazana za utorak.

Cilj zakona o privatizaciji je da ubrza prvatizacije i stvori uslove za ekonomski razvoj i očuvanje socijalne sigurnosti, saopštila je Kancelarija Vlade za saradnju s medijima, prenosi Tanjug.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o stečaju kojim se obezbeđuju uslovi za poboljšanje poslovnog ambijenta, efikasnije sprovođenje stečajnog postupka i sprečavanje zloupotreba i korupcije u ovom procesu.

Na sednici Vlade usvojena su i tri medijska zakona: Predlog zakona o javnom informisanju i medijima, Predlog zakona o elektronskim medijima i Predlog zakona o javnim medijskim servisima.

Primena ovih zakona doprineće, kako se očekuje, zaštiti javnog interesa građana u sferi informisanja, obezbeđivanju medijskih sloboda i međunarodnih standarda u toj oblasti.

Ovi zakoni su upućeni Skupštini Republike Srbije na raspravu po hitnom postupku, navedeno je u saopštenju.

U utorak sednica Skupštine 

Set medijskih zakona koje je usvojila Vlada stigao je u Skupštinu i poslanici će o njima raspravljati u utorak, 29. jula.

Predsednica parlamenta Maja Gojković će sednicu zvanično zakazati sutra, na zahtev Vlade Srbije, rečeno je Tanjugu u kabinetu predsednice Skupštine Srbije, a pored seta medijskih zakona, na dnevnom redu sednice naći će se i predlozi ekonomskih zakona koje je takođe predložila vlada.

Na dnevnom redu biće Predlog zakona o privatizaciji, izmene i dopune Zakona o stečaju, izmene i dopune Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre.

Pred poslanicima će se naći i set medijskih zakona - Predlog zakona o javnom informisanju i medijima, Predlog zakona o elektronskim medijima i Predlog zakona o javnim medijskim servisima.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи