DSS: Srbiji je potrebna drugačija politika

Dvogodišnji rezultati Vlade SNS koja je sa koalicijom okupljenom oko SPS-a na vlasti u Srbiji tačno dve godine, su katastrofalni, ocenila je Demokratska stranka Srbije.

"Ubrzavanje procesa dezintegracije Srbije i njene ekonomske kolonizacije, nastavak uništavanje domaće privrede i demokratskih institucija, to su dvogodišnji rezultati aktuelne vlasti", smatra DSS navodeći da je Vlada SNS, izabrana 27. jula 2012, rekonstruisana u dva navrata - 2013. i posle izbora 2014. godine, prenosi Tanjug.

DSS navodi da je protekle dve godine sa "nesmanjenim entuzijazmom nastavljena po Srbiju pogubna evrofanatična politika kakvu je vodila Demokratska stranka", ekonomske prilike se pogoršale i "nikakvih promena na bolje nije bilo ni u zdravstvu, kulturi, obrazovanju, nauci...".

"Vlada Demokratske stranke je od 2008. godine vodila veoma lošu ekonomsku politiku, čije su posledice povećanje duga države za preko 10 milijardi evra i gubitak 400.000 radnih mesta zbog smanjene privredne aktivnosti. Za Vlade Srpske napredne stranke i SPS-a, opredeljene za rigoroznu štednju i smanjenje plata i penzija, a bez ikakve ideje o tome kako oživeti domaću privredu, koja je za dve godine promenila tri ministra finansija, povećala dug države i nezaposlenost, ekonomski sunovrat Srbije se nastavio", ocenila je DSS.

"Celokupna aktivnost Vlade u oblasti ekonomije svedena je na tajno i zakonski sporno ugovaranje velikih poslova direktnom pogodbom, ustupanje državnih resursa strancima, smenjivanje sopstvenih korumpiranih i nestručnih kadrova po javnim preduzećima i svakodnevna obećanja da će onima koji prežive sutra biti bolje", smatraju u DSS.

DSS navodi i da su sklapanjem Briselskog sporazuma, "ugašene srpske institucije na Kosovu i Metohije i priznate institucije samoproglašene tzv. "Republike Kosova".

DSS je kritikovala i stanje u medijima i afere u policiji " u kojima se više i ne zna ko kome smešta i ko ima čiju zaštitu u vrhu vlasti".

Kako je navedeno u saopštenju, Srbiji je potrebna drugačija politika, državno i nacionalno odgovorna vlast, kompetentna, poštena, hrabra vlast.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи