DS: Smanjenje plata nije reforma

Poslanik i portparol Demokratske stranke Aleksandra Jerkov izjavila je da podršku Srpskoj naprednoj stranci niko ne dovodi u pitanje, ali da joj to ne daje za pravo da "treći put u istoriji vrši eksperimente" smanjivanjem plata i penzija.

Jerkov je, na konferenciji za novinare u stranci, rekla da DS traži od Vlade Srbije i SNS da prestanu sa neodgovornim ponašanjem i izbegavanjem odgovornosti za katastrofalne posledice politike koju vode, posebno posle najave smanjenja penzija i plata, prenosi Tanjug.

Ona je rekla da "cenu nesposobnosti, ne samo ove već i prethodne dve vlade - premijera Ivice Dačića i rekonstruisane, plaćaju građani Srbije, radnici kojima je Zakon o radu umanjio prava, a sve to zbog toga što (Vlada) ne zna kako da privuče strane investicije".

"Imali smo priliku da čujemo da su krivi radnici, građani, međunarodna zavera protiv premijera, ali ne i ko je u ovoj i u prethodne dve vlade odgovoran", istakla je Jerkov.

Prema njenim rečima, DS zna da reforme nisu kada se povećavaju porezi i smanjuju plate, kada se u budžetu predvidi 500 miliona evra za otpremnine za 60.000 do 100.000 radnika ili kada se samo dan po usvajanju Zakona o zapošljavanju u javnom sektoru zaposli više od 30.000 stranačkih pripadnika.

U zemlji jedino rastu javna potrošnja i dug, deficit i broj nezaposlenih, dodala je Jerkov.

Jerkov je na početku obraćanja novinarima citirala izjave premijera Vučića od 10. marta, 27. aprila i 14. jula u kojima je rekao da neće biti smanjenja penzija.

Odgovarajući na navode potpredsednika Izvršnog odbora SNS-a Aleksandra Jovičića, DS je saopštio je da je premijer Srbije Aleksandar Vučić tri puta obmanuo građane obećavši im da penzije neće biti smanjene i ocenila da je to prekršeno obećanje.

DS od traži od SNS da javnosti odgovore kako je moguće da su jedine mere koje građani vide i osete one mere od kojih oni imaju štete i koje podrazumevaju "štednju na njima, dok troškovi države, deficit državnog budžeta, javni dug i broj nezaposlenih nezadrživo rastu".

"Srpska napredna stranka u svom odgovoru na konkretna pitanja koja su joj postavljena u vezi sa prekršenim obećanjem Aleksandra Vučića da neće biti smanjenja penzija i da je on lično garant toga, po ko zna koji put pokazuje da, osim jezika uvreda, kleveta i etiketiranja, već više od dvadeset godina ne poznaje nijedan drugi način komunikacije", zaključuje se u saopštenju demokrata.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво