Rok za predlog novog ministra finansija do srede

U Skupštinu Srbije trebalo bi da do srede 30. jula, stigne predlog premijera za izbor novog ministra finansija, pošto je Lazaru Krstiću parlament potvrdio ostavku na tu funkciju 15. jula.

Prema Zakonu o Vladi, premijer je dužan da Narodnoj skupštini predloži izbor novog ministra u roku od 15 dana od prestanka mandata prethodnog ministra, a novi ministar bira se većinom glasova od ukupnog broja narodnih poslanika, prenosi Tanjug.

Zakonom o Vladi nije preciziran rok u kojem bi skupština trebalo da izabere novog ministra, a prethodni ministar Lazar Krstić ostavku je podneo 12. jula.

Ovlašćenja ministra kojem je prestao mandat obavlja član Vlade kog ovlasti premijer i za tu funkciju Aleksandar Vučić odredio je ministra privrede Dušana Vujovića.

Međutim, Vujović nije prvi koji u Vladi Srbije obavlja poslove ministra privrede i ministra finansija jer je u Vladi premijera Ivice Dačića za te resore bio je zadužen Mlađan Dinkić, a spojene resore finansija i ekonomije imao je 2003. godine Božidar Đelić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво