Dačić: Niko ne može da vodi SPS bolje od mene

Četrnaestog decembra, SPS će na Kongresu birati rukovodstvo stranke. Ivica Dačić bi vođenje stranke prepustio nekom drugom, ukoliko bi, kaže, postojao neko ko može da je vodi bolje od njega. Ipak, protivkandidate još nema, rekao je uoči sednice Glavnog odbora, na kojoj je analiziran rad stranačkih funkcionera.

Lider SPS-a Ivica Dačić rekao je da veruje da niko ne može da vodi stranku bolje od njega i da uopšte ne zna da postoji "slučaj Branko Ružić".

Dačić je pred sednicu Glavnog odbora stranke zatvorene za javnost rekao novinarima da bi voleo da mu neko izađe na crtu na Kongresu 14. decembra, kada će se birati rukovodstvo stranke, ali da ipak veruje da niko ne može da vodi stranku bolje od njega, prenosi Tanjug.

"Da mislim da neko može da vodi stranku bolje od mene sigurno bih mu je prepustio", rekao je Dačić.

Istakao je da podržava demokratski način odlučivanja i podsetio da se svojevremeno borio za predsedničko mesto u stranci protiv četiri kandidata, da je i na mesto predsednika Glavnog odbora došao uz protivljenje tadašnjeg lidera socijalista Slobodana Miloševića, uz ocenu da težeg protivnika od njega ne može imati.

Dačić je naglasio i da na mesto predsednika stranke nije došao padobranom, već da se za to mesto borio.

Prema rečima Dačića, period pre Kongresa uvek je vreme kada "ima određenih impulsa", ali i dodaje da problema u odnosima u SPS-u nema.

Upitan da li će na sednici Glavnog odbora SPS-a biti reči upravo o odnosima u stranci, Dačić je rekao da će se o tome raspravljati kada problema bude, a na opasku novinara da li će se baviti "slučajem Branko Ružić", Dačić je odgovorio: "Ne znam da postoji 'slučaj Branko Ružić'".

Lider socijalista ponovio je da Ružić nije bio na proslavi 24 godine SPS-a jer je bio odsutan, a što mu je on odobrio.

Dačić je rekao da je cilj socijalista da na idućim izborima dobiju veći broj glasova nego što imaju sada, navodeći da se politička scena u prethodnim godinama veoma promenila, da je potrebno modernizovati partiju i promeniti njen program, ali i doneti nova kadrovska rešenja.

Najavio je da će Glavni odbor SPS-a u septembru doneti odluku o održavanju Kongresa i izabrati organizacioni odbor koji će taj Kongres pripremiti.

Govoreći o sto dana rada Vlade, Dačić je rekao da će SPS redovno analizirati rad svojih ministara kako bi dali što veći doprinos radu Vlade, navodeći da je zadovoljan kako su ministar energetike Aleksandar Antić i ministarka poljopivrede Snežana Bogosavljević Bošković reagovali tokom vanredne situacije.

"Da li je premijer zadovoljan – videćemo", rekao je Dačić.

Lider socijalista koji je i šef srpske diplomatije smatra da je veliko dostignuće državnog rukovodstva promenjena međunarodna politika Srbije sa kojom će nastaviti jer bez dobrog međunarodnog položaja Srbija ne može da ostvari svoje interese.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво