Fratini: Srbija, most između EU i Rusije

Uloga Srbije kao mosta između EU i Moskve je veoma važna, smatra specijalni savetnik Vlade Srbije Franko Fratini. Ocenjuje i da takva uloga Srbije može pomoći smanjenju tenzija u vezi sa ukrajinskom krizom.

Fratini je u telefonskoj izjavi Tanjugu ocenio da to što je Srbija istovremeno dobar partner Moskve i kandidat za članstvo u EU, pruža mogućnost Srbiji da bude most i pokuša da objasni Moskvi šta bi još bilo neophodno uraditi kako bi se smanjila napetost i obnovili odnosi sa EU.

Fratini je podsetio da spoljna politika Srbije jeste okrenuta prema EU, ali da to ne znači raskidanje dobrih odnosa s Rusijom.

Komentarišući navode u beogradskoj štampi da će Federika Mogerini, šefica diplomatije Italije, zemlje koja predsedava Uniji, tokom posete Beogradu od srpskih vlasti zahtevati da više usklade spoljnu politiku sa EU, pre svega kada je reč o Rusiji i Ukrajini, Fratini je rekao da ne zna šta će ona poručiti u Beogradu, ali je i podsetio:

"Italija je uvek bila vrlo jasna u stavu da ne može biti alternative između pregovara sa Srbijom i održavanja dobrih odnosa sa Rusijom. Naprotiv, italijanska vlada radi na tome da doprinese deeskalaciji trenutne komlikovane krize između Rusije i EU", rekao je Fratini, koji je ranije obavljao dužnost ministra spoljnih poslova Italije. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи