Читај ми!

Ivanović: I Albanci znaju da sam nevin

Apsolutno sam siguran da ću dokazati da sam nevin, ali do tada moram da platim skupu cenu, tvrdi Oliver Ivanović, jedan od lidera Srba iz južne pokrajine, koga kosovske vlasti od 27. januara drže u pritvoru.

Oliver Ivanović je za "Večernje novosti" rekao da je još u zatvoru zbog "veštačkog političkog balansa", pošto su "u toku ili se pripemaju ozbiljni postupci" protiv albanskih političara na Kosovu, prenosi Tanjug.

Na pitanje kako tumači prošlonedeljnu odluku Apelacionog suda da odbije njegovu žalbu na rešenje o produženju pritvora, Ivanović kaže da nije imao prevelika očekivanja, znajući da se u ovako politički osetljivom trenutku Viši sud neće odlučiti na "radikalno rešenje" i pustiti ga da se brani sa slobode.

"Jer u istom trenutku u toku su ili se pripremaju ozbiljni postupci protiv istaknutih albanskih političara, pripadnika OVK, a i slučaj trogvine organima, koji vode specijalne istražne jedinice Klinta Vilijamsona, administrativno su u završnoj fazi", kaže Ivanović.

Optužbe da je učestvovao u zločinima nad Albancima 1999. godine, same po sebi su potpuno besmislene, kaže Ivanović i objašnjava da je u vreme tih događaja bio u Prištini i radio zajedno sa mnogo Albanaca koji su i tada dolazili na posao.

"Imam mnogo svedoka sa kojima sam svakodnevno radio i koji će to posvedočiti. U svakom slučaju, nisam bio regrutovan, niti sam imao ikakvo učešće u ratnim događajima. Nakon toga, bio sam politički aktivan, a moji politički stavovi mogu se lako proveriti na Internetu", istakao je Ivanović.

Upitan šta je onda pravi motiv za optužbe, rekao je da ostaje samo ono što od početka tvrdi - da je to stvaranje veštačkog političkog balansa sa nekim raščišćavanjima koja slede kod Albanaca.

"Da se ne bi izazvao preveliki revolt među njima, potrebno je da se i neko od Srba uhapsi", smatra Ivanović.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара