Tradicionalno dobri odnosi Srbije i Indije

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasadorka Indije u Beogradu Narinder Čauhan istakli su da je potrebno poboljšati ekonomsku saradnju i unaprediti politički dijalog, kao i razmenu poseta na svim nivoima.

U razgovoru ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića sa ambasadorkom Indije u Srbiji Narinder Čauhan istaknuto je tradicionalno prijateljstvo dve zemlje, utemeljeno u Pokretu nesvrstanih zemalja i kontinuitet veoma dobrih političkih odnosa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, prenosi Tanjug.

Ministar Dačić preneo je zahvalnost Vlade Srbije na principijelnoj poziciji Indije u vezi sa jednostrano proglašenom nezavisnošću Kosova i Metohije i zahvalio je na saučešću i dodeljenoj finansijskoj pomoći za ublažavanje posledica katastrofalnih poplava u Srbiji.

Dačić i Čauhan konstatovali su da ekonomska saradnja između dve zemlje
značajno zaostaje za nivoom političkih odnosa i istakli su potrebu za unapređenjem ekonomske saradnje.

Čauhan je ministru Dačiću prenela predlog indijske strane za skori sastanak Mešovitog komiteta za ekonomsku i poljoprivrednu saradnju i za predstojeću posetu delegacije indijskih naučnika iz oblasti visokih tehnologija Srbiji.

Istakla je i sve veću zainteresovanost indijskih firmi za ulaganja u Srbiju, uključujući i pojedina velika preduzeća u restruktuiranju, zaključuje se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се