Читај ми!

SNS: Sramno da DS priča o Kosmajcu

Srpska napredna stranka saopštava da je "apsolutno sramno" da bilo ko iz DS-a priča o Kosmajcu jer je u vreme dok su demokrate bile na vlasti "bila javna tajna da je Kosmajac najveći narkodiler".

Srpska napredna stranka saopštila je da nadležni organi u Srbiji rade svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonskim ovlašćenjima, kad je to potrebno, a ne kad poželi ili naredi Demokratska stranka, prenosi Tanjug.

Reagujući na saopštenje demokrata u kojem pitaju premijera i ministra policije zašto za Dragoslavom Kosmajcem, koji je označen kao najveći trgovac drogom u regionu nije raspisana poternica, SNS navodi, da demokrate i dalje žive u prošlosti i "veruju da političke partije, kao u vreme njihove vladavine, hapse, vrše istrage, podižu optužnice, sude i presuđuju".

"Apsolutno je sramno" da bilo ko iz DS priča o Kosmajcu jer je u vreme dok su demokrate bile na vlasti "bila javna tajna da je Kosmajac najveći narkodiler", saopštava DS.

"Koliki je stepen tolerancije demokrata prema kriminalu i korupciji, i kolika je bila njihova briga o građanima i državi, pokazuje činjenica da je bilo neophodno da se vlast u Srbiji promeni, pa da građani, tek sa dolaskom SNS imaju priliku da vide da su svi jednaki pred zakonom, da niko nije izuzet iz istrage, i da konačno saznaju istinu o svemu i svakome", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se i da je jedan od primera za to Darko Šarić, koji se u vreme vladavine demokrata šetao po svetu, a sada je u zatvoru.

"Demokratska stranka je poslednja koja treba da priča o kriminalu i korupciji, jer dok su oni bili na vlasti u Srbiji su se svakodnevno dešavale pljačkaške privatizacije, rasipali državni resursi, urušavala država i razarale apsolutno sve institucije", navode naprednjaci.

SNS će učiniti sve da se ojačaju urušene institucije u Srbiji i da više niko nikada ne strepi da će izgubiti radno mesto zato što je odgovorno radio svoj posao.

DS je ranije danas upitao premijera i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića zašto za Dragoslavom Kosmajcem, koji je označen kao najveći trgovac drogom u Srbiji i regionu, nije raspisana ni potraga ni poternica.

Srpska napredna stranka večeras se oglasila novim saopštenjem. Poručila je Demokratskoj stranci da kada govori o svojim uspesima i, kako kažu, pročišćavanjima puteva, već jednom shvate da građani Srbije nisu kratkog pamćenja, i da niko nije zaboravio šta je ostalo nakon njihove vladavine, a da su za vreme svojih mandata uspeli samo da "pročiste" džepove građana i da otpuste preko 500.000 ljudi.

"Pored toga što su uspeli da unište ekonomiju Srbije, građane dovedu na rub egzistencije, devastiraju sve državne institucije, uspeli su i da unize ugled Srbije i u regionu i u svetu, dok su u isto vreme u Srbiji, pod vlašću demokrata, procvetali samo kriminal i korupcija", ocenila je SNS, reagujući na prethodno saopštenje DS.

Verujemo da demokratama, navode naprednjaci, "smeta to što je nedavno prvi put u javnosti pomenuto ime Kosmajca, koji je 'uspešno razvio svoj biznis' dok su bili oni na vlasti, a pitamo ih šta je to njih sprečavalo da se obračunaju sa narkodilerima u Srbiji i da Darko Šarić bude u zatvoru, kao što je sada"?

"Nažalost, demokrate i dalje ne shvataju da je prošlo vreme njihovih marketinških manipulacija i bahatih političkih igara, zahvaljujući kojima su uspeli i javni dug da povećaju sa 34,2 na 62,5 odsto BDP", navedeno je u saopštenju.

"Stoga nas i ne čudi što i svoju katastrofanu i neodgovornu politiku pokušavaju i danas da predstave kao uspeh, jer je očigledno kod njih sve obrnuto, partija im je bila država, država partija, a sada im smeta to što im Srpska napredna stranka poručuje da samo nadležni državni organi mogu da hapse, vrše istrage, podižu optužnice, sude, presuđuju, bez pritisaka političkih stranaka", istaknuto je u saopštenju naprednjaka.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво