Читај ми!

DS: Zašto nema poternice za Kosmajcem

Demokratska štranka zatražila je da premijer Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović objasne zašto nije raspisana poternica za Dragoslavom Kosmajcem, koga su označili kao najvećeg trgovca drogom u Srbiji.

Zahtevamo od premijera Aleksandra Vučića da objasni javnosti zašto je dozvolio da osoba koju je označio kao najvećeg narko-dilera, slobodno napusti zemlju i zašto nije raspisana poternica na osnovu koje bi ga Crna Gora zadržala u pritvoru, umesto što je on danas na slobodi, naveo je predsednik Resornog odbora DS-a za pravdu, Vladimir Todorić, prenosi Beta.

"Kome je bila potrebna ova farsa s javnim upozoravanjem kriminalaca da se sklone iz zemlje što doprinosi lošoj slici naše zemlje, po kojoj narko-klan kontroliše policiju? Takva slika sigurno nije nešto što će građane ubediti da žive u sigurnoj državi niti će nekoga sa strane ubediti da investira u Srbiju i stvori nova radna mesta", ocenio je Todorić, u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Pitao je kako je moguće da postoje dokazi na osnovu kojih bi premijer to izjavio i ministar formirao Radnu grupu koja je popisala Kosmajčevu imovinu, a da se istovremeno ne preduzmu koraci ka njegovom lišavanju slobode u zemlji i inostranstvu.

Beograđanin Dragoslav Kosmajac priveden je u ponedeljak, 21. jula, u Kotoru jer je "bezbednosno interesantna osoba", posle čega je pušten na slobodu, jer policija "nije imala osnova" za njegovo zadržavanje.

Kosmajca je Vučić pomenuo na konferenciji za novinare 20. juna u Beogradu.

"Ko je na vezi s Kosmajcem, što se pravite blesavi kad svi znate ko je najveći narko-diler u Srbiji!? Kakva je to država kad niko ne sme da kaže ko je on", rekao je tada Vučić.

Kosmajac se pominje u "beloj knjizi" MUP-a Srbije iz 2001. kao jedan od najznačajnijih trgovaca drogom, a mediji u Srbiji navode da je povezan s međunarodnim krijumčarima narkotika i u Južnoj Americi.

U međuvremenu, SNS je odgovorio da je sramno da DS priča o Kosmajcu jer je u vreme vladavine DS-a bila "javna tajna da je Kosmajac najveći narko-diler".

Na ovaj odgovor SNS-a, Demokratska stranka je saopštila da je pitanje o Kosmajcu postavila državi, a ne stranci.

"Činjenica da SNS odgovara umesto premijera i nadležnog ministra pokazuje suštinu njihovog odnosa prema pravnoj državi i institucijama", ističe DS u saopštenju, reagujući na prehodno saopštenje naprednjaka.

DS je u saopštenju dostavljenom medijima poručio SNS-u da Darko Šarić ne bi mogao da bude uhapšen, niti da bude nastavljena akcija "Balkanski ratnik" da je nije započela Vlada koju je predvodio DS.

Demokrate smatraju da premijer Srbije Aleksandar Vučić i SNS pokazuju "diletantizam i neznanje" kada na konferencijama za štampu objavljuju ko je najveći trgovac drogom, "a da nemaju ni optužnicu protiv njega".

Ta stranka je premijeru Srbije i ministru poručila da se ne kriju iza stranke, a SNS-u da na pitanja postavljena drugima "umesto uvreda" odgovara argumentima i konkretnim potezima.

"Umesto što iz radikalskog šinjela, prosuđujete ko sme, a ko ne, da govori o kriminalu i korupciji, umesto radne grupe koja već popisuje imovinu Dragoslava Kosmajca, napišite optužnicu i podignite poternicu", poručuje DS.

Kriminalno je, kako ističu demokrate, što "zbog nesposobnosti Aleksandra Vučića i Vlade slede otpuštanja, što se ljudima smanjuju plate, što privreda stoji, investicija nema a aflatoksin vraća na nivo zabranjen u EU, dok se mediji cenzurišu".

"Vlada iz 2012. godine koju SNS kritikuje bila je bolja u svakoj od oblasti od prethodna tri rekonstruisana Vučićeva kabineta", naveo je DS u saopštenju. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво