Читај ми!

Vučić: Nema razgovora jezikom ultimatuma

Premijer Aleksandar Vučić istakao je da sa Srbijom danas niko ne razgovara jezikom ultimatuma, niti bi on lično tako nešto dozvolio.

Kako je naveo, Vlada Srbije vodi politiku EU integracija, ali je i dobila poverenje građana da vodi politiku dobrih odnosa i sa Ruskom Federacijom, prenosi Tanjug.

"Naši prijatelji sa nama ne razgovaraju jezikom ultimatuma. Niko sa mnom ne razgovara na taj način, a ja pre neću da budem predsednik srpske vlade nego da tako nešto dozvolim", rekao je premijer novinarima, nakon što je posadio drvo mira u beogradskoj Nadbiskupiji u znak obeležavanja predaje austrougarskog ultimatuma Srbiji, uoči početka Prvog svetskog rata.

Predsednik Vlade naveo je da svakako postoje različitite vizije o nekim stvarima, kao što je "Južni tok", ali je istakao da i Srbija ima nekoliko pitanja.

Kako je naveo, to je dobar ugovor za nas: "Potekao gas ili ne, on nam obezbeđuje 350 miliona evra i neka mi neko kaže gde ćemo da zaradimo tih 350 miliona evra".

"Neka nam neko kaže kako to da objasnim našim građanima", rekao je Vučić.

Poručio je da se Srbija nalazi na evropskom putu od kojeg neće odustati, da će biti stvari na koje možda neće moći da odgovori u skladu sa očekivanjima, ali da će se truditi.

Vučić je poručio da će do 4. avgusta predstaviti rezultate rada Vlade i da će građanima prezentovati da je 95 odsto od onoga što je obećano u ekspozeu – i urađeno.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара