Saradnja Zajedno za Šumadiju i DS-a

Zajedno za Šumadiju i Demokratska stranka formirale su radne grupe koje treba da pripreme nacrt sporazuma o saradnji dve stranke, a koji bi sutra trebalo da bude završen. Na sastancima DS-a sa predstavnicima ZZŠ i SNS-a razgovaraće se o formiranju buduće većine u Skupštini Kragujevca.

Predsednik GO stranke Zajedno za Šumadiju (ZZŠ) Saša Milenić potvrdio je, da je juče u Beogradu održan sastanak predstavnika ZZŠ i DS uz učešće lidera obe stranke Bojana Pajtića i Veroljuba Stevanovića.

Povod je bila situacija u Kragujevcu i najava da će se DS pridružiti naprednjacima u inicijativi za smenu lokalne vlasti, javlja dopisnik RTS-a iz Kragujevca.

Svrha razgovora, navodi se u saopštenju ZZS, je formiranje radne grupe koja treba da pripremi nacrt sporazuma o saradnji dve stranke.

"Zadatak ove radne grupe je oročen i on treba da sutra bude završen, a organi stranaka, će potom o tom nacrtu o saradnji odlučivati. Mi u Zajedno za Šumadiju iskreno verujemo da ćemo sa uspehom obaviti taj posao i da će to osvedočeno i prirodno partnerstvo ZZŠ i DS biti uspostavljeno, odnosno nastavljeno", ističe se u saopštenju.

Razgovori sa Demokratskom strankom nisu deo dnevno političkog pragmatizma. Oni imaju strateški karakter, navodi se u saopštenju.

Predsednik Gradskog odbora DS u Kragujevcu Dušan Obradović rekao je da će tokom popodneva biti održani sastanci sa predstavnicima Zajedno za Šumadiju i SNS-a na kojima će se razgovarati o formiranju buduće većine u Skupštini Kragujevca, koja kaže Obradović, zavisi od DS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво