Читај ми!

Gašić: Srbija za mirno rešavanje kriza

Stav Srbije u vezi sa situacijom u Izraelu i Ukrajini je jasan i naša zemlja zalaže se za mirno rešavanje spornih pitanja, poručio je ministar odbrane Bratislav Gašić tokom sastanka sa ambasadorom Izraela u Beogradu Josefom Levijem.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da su Gašić i Levi razgovarali o aktuelnoj situaciji u Pojasu Gaze, Izraelu i na Bliskom Istoku.

"Stav Srbije, kada je reč o situaciji u Izraelu, ali i Ukrajini je jasan. Naša zemlja poštuje teritorijalni integritet svih članica UN i zalaže se za mirno rešavanje spornih pitanja", rekao je ministar Gašić, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Izraelski ambasador je naglasio da se vojna operacija njegove zemlje sprovodi u cilju uništenja raketnih lansera i tunela u oblasti Gaze, kao i zaustavljanja raketiranja izraelske teritorije.

Govoreći o saradnji Srbije i Izraela, dvojica zvaničnika su se saglasila da postoji širok prostor za unapređenje vojne, vojnomedicinske, naučnotehničke i vojnoobrazovne saradnje.

Gašić je na sastanku istakao da je u toku sprovođenje međuresorne procedure po pitanju izrade nacrta teksta novog Memoranduma o razumevanju Vlade dve zemlje u vezi sa vojnom, odbrambenom i industrijskom saradnjom.

Ministar odbrane je rekao da će planovi aktivnosti bilateralne odbrambene saradnje u 2014. i 2015. godini biti usaglašeni u narednom periodu, piše u saopštenju.

Gašić je, kako se navodi, detaljno informisao izraelskog ambasadora o posledicama katastrofalnih poplava i zahvalio na uručenoj humanitarnoj pomoći njegove zemlje.

Izraelski ambasador je istakao važnost nastavka otpočete saradnje Vojnog arhiva Ministarstva odbrane i Memorijalnog centra za čuvanje sećanja na mučenike i heroje holokausta "Jad Vašem".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво