Читај ми!

Ostaje "Park mira" u Kosovskoj Mitrovici

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić izjavio je u Briselu posle pregovora s predstavnicima Prištine da je postignut dogovor da "Park mira" u Kosovskoj Mitrovici ne bude uklonjen.

Dogovoreno je da se svi akteri pozovu na uzdržanost, rekao je Đurić, prenosi Beta. Đurić, koji predvodi delegaciju Vlade Srbije u Briselu, ocenio je da je to "dobra vest za sve građane Mitrovice, i Kosova i Metohije", i da je "važno da se toga svi pridržavaju".

"Naročito je važno da se ekstremni politički krugovi u Prištini uzdržavaju od bilo kakvih ekstremnih izjava", rekao je Đurić novinarima posle sastanka.

Naveo je da će srpska strana i sa budućom vladom u Prištini razgovarati o tome kako da se uredi prostor oko mosta u Mitrovici.

Đurić je rekao da "sudeći po izjavama (šefice kosovske delegacije) Edite Tahiri", po završetku današnjih razgovora ima utisak "kao da smo učestvovali u potpuno različitim susretima".

Naglasio je da je iznenađen izjavom Edite Tahiri posle sastanka da je tobože dogovoreno uklanjanje "Parka mira" i istakao da je rezultat sastanka upravo suprotan.

Šef delegacije Srbije je objasnio da je danas, za razliku od prošlog sastanka, bila "mnogo povoljnija atmosfera".

Međutim, on je primetio da je u jedan mah prištinska delegacija htela da napusti sastanak, jer je zahtevala da prisutni gradonačelnici sa severa KiM sede u sastavu tima Kosova.

Đurić je rekao da je rešenje nađeno tako što su svi seli za okrugli sto.

Evropska unija je posle prošlog sastanka pozvala obe strane na uzdržavanje od bilo kakvih akcija u okruženju mosta bez prethodne međusobne saglasnosti.

Srbi sa severa Kosova su posle uklonjene barikade na mostu nasuli zemlju i postavili žardinjere što je nazvano "Parkom mira".

Priština zahteva da se to ukloni i da se omogući saobraćaj.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи