Читај ми!

Pokret socijalista: Napad na Vulina borba za privilegije

Pokret socijalista ocenio je da povod najnovijih napada, kako je naveo, šačice sindikalnih vlastodržaca na ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina nije, ni borba za radnička prava, ni novi zakon o radu, već borba da se zadrže privilegije.

"Gospodo iz rukovodstva Saveza samostalnog sindikata Srbije i UGS Nezavisnost neka cela Srbija zna vaše namere i prave razloge vaših podlih napada", poručili su iz Pokreta socijalista i ocenili da rukovodstva ta dva sindikata interesuju samo njihova radna mesta, njihove plate i privilegije, prenosi Tanjug.

U saopštenju se ističe da će Pokret socijalista i njegov predsednik, Aleksandar Vulin uvek i bezrezervno podržavati radnika, radnička prava i zalagati se za takva sistemska rešenja koja će omogućiti transparentnu i efikasnu zaštitu onih koji žive od svoga rada.

Pokret socijalista je optužio čelnike Saveza samostalnog sindikata Srbije i UGS Nezavisnost da već više od 15 godina vladaju, kako kažu, reprezentativnim sindikatima, u zemlji u kojoj se privreda sistematski pljačkala, urušavala, radna mesta nestajala, a radnik polako postajao rob.

"Već više od 15 godina, primate ogromne plate i živite na račun tih istih radnika čiji vapaj niste čuli, jer da ste ga čuli i osetili ne biste sedeli skrštenih ruku i nemo posmatrali privredni slom Srbije. Za 12 godina vladavine vaših partnera iz Demokratske stranke, kada su pljačkaškom privatizacijom uništene stotine firmi i otpušteno 400.000 radnika vi niste digli ni jedan strajk", ukazao je Pokret socijalista.

Ta stranka je predočila da su čelnici dva pomenuta sindikata mogli da podignu svoj glas da su "bar malo hteli da dele muke radnika, patnje otpuštenih, beznađe nezaposlenih".

"Ali gospodo nezameljivi, vas to ne interesuje... Vas interesuju samo vaša radna mesta, vaše plate i vaše privilegije", poručio je na kraju Pokret socijalista čelnicima Saveza samostalnog sindikata Srbije i UGS Nezavisnost.

Organizacioni odbor Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost pokrenuo je ranije danas inicijativu za smenu ministra Vulina, saopštila su ta dva reprezentativna sindikata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво