Читај ми!

Protest u Zubinom Potoku

U Zubinom Potoku održan je protestni skup sa kojeg su Srbi pozvali međunarodnu zajednicu i Euleks da odmah i bezuslovno omoguće da se svi neopravdano okrivljeni Srbi brane sa slobode, a da će, u suprotnom, biti prinuđeni da razmotre prekidanje saradnje sa misijom Euleksa.

Ukoliko se nastavi hajka na Srbe, legalno izabrani poslanici, gradonačelnici, predsednici opštinskih skupština i odbornici će razmotriti svoje učešće u svim institucijama na teritoriji Kosova i Metohije, poručeno je sa skupa.

"Kao poslednju meru, ukoliko se ne omogući da se pritvoreni Srbi brane sa slobode, bićemo prinuđeni da svim mirnim i demokratskim sredstvima, iskažemo građansku neposlušnost i razmotrimo dalju saradnju sa Euleks policijom i tužilaštvom na severu Kosova i Metohije", istaknuto je na skupu.

Protestni skup je održan pošto je kosovska policija prošle nedelje pokušala hapšenje sadašnjeg predsednika opštine Zubin Potok Stevana Vulovića i njegovog prethodnika Slaviše Ristića. Optuženi su za opstrukciju.

Protestni skup "Svi smo isti ko je od nas sledeći", trajao je pola sata, a za to vreme saobraćaj na putu Mitrovica–Ribariće bio je u prekidu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи