Читај ми!

DSS: Zakon o radu ne rešava problem

Usvojenim izmenama o Zakona o radu neće rešiti problem nezaposlenosti u Srbiji, smatra vanparlamentarna Demokratska stranka Srbije. DSS osudio i učešće srpskih poslanika u radu kosovske skupštine.

Dok vlast, parlamentarne opozicione stranke i sindikati ne shvate da ekonomski problemi mogu da se reše samo oživljavanjem srpske privrede, rastom proizvodnje i povećanjem konkurentosti stvari u Srbiji neće se promeniti na bolje, navodi se u stranačkom saopštenju koje prenosi Beta.

"Zakon o radu, ma kakav bio, to ne može i neće da reši. Iako ne bez značaja, on nije najveća smetnja razvoju biznisa u Srbiji, već su to nastavak evrointegracija i primena Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, nekonzistentna ekonomska politika Vlade, visoka korupcija, neefikasna državna birokratija, infrastrukturna neopremljenost, kriminal, neadekvatna poreska politika", navodi DSS.

DSS je saopštio i da je rasprava u Skupštini o Zakonu o radu u potpunosti ogolila bahatost i nestručnost vlasti, demagogiju nedoslednih opozicionih stranake u Skupštini i stanje u sindikatima čije se rukovodstvo bavilo samo očuvanjem ličnih interesa.

U drugom stranačkom saopštenju, DSS je osudio "sramno učešće srpskih poslanika u radu Skupštine samoproglašene Republike Kosova", koje su, kako navode, započeli podrškom izboru Ise Mustafe za predsednika kosovske skupštine.

DSS podseća da je direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima istakao tim povodom da se potvrđuje ispravnost odluke Vlade da Srbi učestvuju na kosovskim izborima, priznaju i učestvuju u radu institucija kosovske vlasti i da budu "ključni faktor u formiranju kosovske Vlade".

Govoreći u ime Vlade, on je potvrdio staru srpsku izreku koja govori o tome ko se ponosi onim čega se pametni ljudi stide, ocenjuje DSS u saopštenju koje prenosi Fonet.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи