Читај ми!

SNS počeo razgovore o smeni vlasti u Kragujevcu

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Radomir Nikolić izjavio je da je ta stranka u Kragujevcu počela razgovore sa potencijalnim koalicinom partnerima o smenjivanju lokalne vlasti.

"Situacija u Kragujevcu je teška, s obzirom na finansijsku krizu, manjak u budžetu i teškoće u poslovanju javnih preduzeća", rekao je Nikolić agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, "sve će biti jasno za nedelju dana".

"Spremni smo da pokrenemo ozbljne mere za rekonstrukciju javnih preduzeća i izlazak iz krize pošto aktuelna vlast nema rešenje i ne pokazuje volju da nešto preduzme", rekao je Nikolić.

Odbornička grupa SNS-a u Skupštini Grada Kragujevca saopštila je juče da pokreće inicijativu za smenjivanje lokalne vlasti koja "nakon gubitka legitimiteta na martovskim izborima pokazuje da nije sposobna da upravlja gradom".

Kako se navodi, SNS-u nije ostavljen drugi izbor osim da sa koalicionim partnerima formira novu većinu i pokuša da spase grad od bankrota.

Najavljeno je da će smenjivanje gradske vlasti i gradonačelnika Veroljuba Stevanovića biti po hitnom postupku na dnevnom redu Skupštine grada.

Za odborničku većinu u Skupštini grada potrebna su 44 mesta, a odbornička grupa SNS-a ima 20 odbornika koji su u opoziciji.

Većinu u gradskoj skupštini sada predvodi stranka Zajedno za Šumadiju u koaliciji sa Preokretom (LDP-SPO), DSS-om i odobrničkom grupom Pokret za naš grad.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи