Читај ми!

DSS: Izveštaj potvrdio neodgovornost vlasti

Demokratska stranka Srbije saopštila da je Izveštajem o poplavama koji je usvojila Vlada potvrđena neodgovornost vlasti.

"Bahatost i potpuna neodgovornost vlasti je potvrđena i podnošenjem Skupštini Vladinog Izveštaja o poplavama, koji sadrži sve drugo samo ne odgovor na pitanje o odgovornosti", saopštio je DSS.

Kako se navodi, poplava nije mogla da se spreči, ali su njene posledice mogle i morale, prenosi Beta.

"Poplava, naravno, nije mogla da se spreči, ali su njene posledice mogle i morale da budu manje da je država, sadašnja i prethodne vlade od 2009. godine - kada je Zakon o vanrednim situacijama donet, radila svoj posao kako treba", kaže se u saopštenju.

DSS smatra da Vlada Srbije nije, iako je to propisano Zakonom o vanrednim situacijama, donela najvažnije akte kojima treba da se deluje, niti je konstituisala i opremila Civilnu zaštitu, koja je važan deo sistema zaštite i spasavanja.

Ta stranka ističe i da Vlada već dva meseca uporno izbegava da odgovori na pitanje "ko je odgovoran što su posledice poplava i aktiviranja klizišta teže nego što su morale da budu".

Vlada Srbije usvojila je Izveštaj o ovogodišnjim poplavama koji će biti predstavljen danas na Donatorskoj konferenciji u Briselu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи