Читај ми!

Vulin: Nova radna mesta i uštede

Ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže da su čitava vladina politika i zakonodavne aktivnosti ovih dana usmerene na otvaranje novih radnih mesta i reforme koje nije moguće zaustaviti. U tome, kako je rekao, očekuje pomoć sindikata.

Zakon o radu i drugi zakoni koje donosimo ovih dana i čitava vladina politika može da se sabere u jednu rečenicu - nova radna mesta, rekao je ministar Vulin tokom posete kolektivnom centru u Lazarevcu, prenosi Tanjug.

Vulin je istakao da se od zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju u narednih 10 godina očekuju uštede od oko pet odsto BDP-a.

Kako kaže, u tom poslu potrebna je pomoć sindikata i poslodavaca.

"Što pre budemo razumeli da nema nikakvog smisla da stojimo u rovovima, već da pokušamo da nađemo zajedničko rešenje, pre će nam biti lakše", rekao je ministar Vulin.

Navodi da je loša poruka bilo kom investitoru koji hoće da dođe u zemlju u kojoj za bilo koji reformski zakon morate da imate sukobe na ulicama.

Isto tako, kako je rekao Vulin, važna je poruka svakome ko dođe sa strane da mi ovde imamo uređene socijalne odnose da međusobno razgovaramo i vodimo računa o radniku.

Ne očekujući protivljenje promenama, ministar Vulin kaže da nije moguće tražiti da se iz skupštinske procedure povuku zakoni koji nešto menjaju u ovoj zemlji.

"Srbija ne može biti jedina zemlja na svetu u kojoj se ništa ne menja. Ako je Srbija najbolja, najuspešnija, hajde da ne menjamo ništa. Bojim se da nije, a pošto nije, onda ćemo morati da menjamo", rekao je Vulin.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво