Читај ми!

SNS: Stabilnost države prioritet

Politička i ekonomska stabilnost države je osnovni cilj Srpske napredne stranke i Vlade Srbije, rekla je potpredsednica naprednjaka Maja Gojković nakon sednice Predsedništva stranke.

Potpredsednica naprednjaka kaže da su na današnjoj sednici definisani osnovni politički i ekonomski ciljevi, ali i pravci daljeg delovanja.

"Posmatrali smo ukupno političku situaciju u čitavom regionu, uporedili ono što se dešava danas u nekim zemljama u našem okruženju i utvrdili da je ovo prioritet i SNS-a i Vlade Srbije, čiji je premijer naš predsednik gospodin Aleksandar Vučić", rekla je Gojkovićeva na konferenciji za medije u sedištu stranke.

Gojkovićeva je navela da je Predsedništvo stranke napravilo "širu analizu političkih događaja u regionu", a reči je bilo i o izjavama turskog premijera Redžepa Erdogana i o onome što se dešava u Makedoniji.

Kako je istakla, drugi važan cilj je sprovođenje ekonomskih reformi za koje je, kako je ponovila, SNS dobio podršku građana Srbije na izborima.

"Predsedništvo SNS-a se izjasnilo i o Zakonu o radu koji će se naći u Skupštini u utorak, i jednoglasno podržalo taj zakon, zato što SNS nema šta da krije od građana Srbije", istakla je Maja Gojković, koja je i predsednica Skupštine Srbije.

"Nismo ni u kakvim kombinacijama, nećemo da štitimo privilegije, već ovim zakonom želimo da zaštitimo radnike i poslodavce koji hoće da zapošljavaju i otvaraju nova radna mesta i naravno želimo da zaštitimo nezaposlene ljude i mlade ljude koji po postojećem zakonu ne mogu da nađu posao", podvukla je Gojkovićeva.

Ilustrujući posledice postojećeg Zakona o radu, Gojkovićeva je navela da je broj zaposlenih opao za 345.000, od čega je 318.000 samo u privatnom sektoru ostalo bez posla.

"SNS postavlja pitanje onima koji su zagovornici postojećeg stanja - šta je to dobro u ovom, postojećem Zakonu o radu", upitala je potpredsednica naprednjaka.

Gojkovićeva je rekla i da je veliki broj članova Predsedništva SNS-a predlagao da se iduće nedelje održi miting podrške Zakonu o radu, ali je presudio predlog lidera naprednjaka - koji se tome usprotivio.

Istakla je da je legalno i legitimno da oni kojima se ne dopada Zakon o radu izraze svoj protest ispred zgrade Skupštine Srbije, ali je zamolila da se pritom čuvaju javni red i mir.

Gojkovićeva je najavila da će SNS 3. avgusta, dan uoči 100 dana rada Vlade premijera Aleksandra Vučića, pokazati sve rezultate rada, upoređujući postignute rezultate sa ekspozeom koji je Vučić izneo u Skupštini.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи