Читај ми!

DS: Ostavka Krstića je farsa

Demokratska stranka smatra da je ostavka ministra finansija Lazara Krstića "najobičnija farsa" i da ima za cilj da skrene pažnju javnosti sa činjenice da je Vlada bez javne rasprave i krišom usvojila "katastrofalan Zakon o radu".

DS u saopštenju kaže da će zbog tog zakona "desetine hiljada ljudi ostati bez posla i da će svi zaposleni, i u javnom i u privatnom sektoru, imati manje zarade", prenosi Tanjug .

Kako navode, obrazloženje Krstića je "sramotno", uz ocenu da je on objašnjavao građanima da bi trebalo, u najmanju ruku, da budu zahvalni Aleksandru Vučiću jer je samo zbog dobrote svog srca sprečio da građani prođu još i mnogo gore.

"Diletantsko pozorište koje SNS priređuje građanima već dve godine odavno je postalo tragično i DS zahteva od SNS-a da prestane da tera građane da učestvuju u njemu, jer su oni samo žrtve njenog neznanja, bahatosti i nesposobnosti", rečeno je u saopštenju DS-a.

Krstić je ranije danas saopštio da je dao ostavku na mesto ministra finansija u Vladi Srbije.

On je, posle sednice Vlade na kojoj su usvojena prva dva reformska zakona, saopštio da se o ostavci dogovorio s premijerom, a svoj odlazak objasnio je činjenicom da premijer i ministar finansija moraju imati isti stav o tome šta treba uraditi i u kojim rokovima.

Naprednjaci su se potom oglasili saopštenjem u kojem navode da "DS očigledno nije razumeo Krstićevu ostavku".

Reagujući na saopštenje SNS u kome naprednjaci ističu da se neće baviti nikada sakupljanjem jeftinih političkih poena i populizmom, Demokratska stranka je saopštola da od te rečenice nema većeg populizma.

DS u saopštenju "čestita piscu" poslednjeg saopštenja SNS na tvrdnji da se SNS "nikada neće baviti sakupljanjem jefitinih političkih poena i populizmom samo da bi uživali privilegije i sačuvali vlast". Demokrate ujedno i obaveštavaju SNS "da od te rečenice nema većeg populizma, demagogije i sakupljanja jefitnih političkih poena".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи