Читај ми!

DSS: Utvrditi odgovornost za poplave

Zamenik predsednika DSS-a Aleksandar Popović smatra da treba utvrditi političku odgovornost u vezi sa poplavama koje su pogodile Srbiju. U poslednjih nekoliko godina nisu doneti akti koji se odnose na prirodne nepogode i katastrofe, naveo je Popović.

Popović je naveo da je 2011. godine donet Zakon o vanrednim situacijama, te da je Vlada imala obavezu da donese Procenu ugroženosti Republike, prenosi Tanjug.

"Od 2011. godine do danas taj akt nije donet. Koji je ministar treblo da taj akt predloži? Koji ministar imenom i prezimenom je za to odgovoran?", upitao je Popović.

Popović je na konferenciji za novinare ocenio da DSS "ne misli da je bilo ko, ko nije uradio svoj deo posla, to činio iz loše namere, ali da postoji politička odgovornost ljudi u vladi od 2011. godine do danas".

Da su akti doneti, istakao je Popović, katastrofa bi bila manja.

DSS je u maju predložio mere za saniranje posledica poplava, podsetio je Popović, među kojima su formiranje posebnog fonda, subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje na ugroženim područjima, poreske olakšice privrednim subjektima koji su pretrpeli štetu.

Kako tvrdi Popović, Vlada Srbije je prihvatila jednu i po meru koju je predložio DSS, a o ostalima se nikada nije ni izjasnila.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи