Читај ми!

DSS: Srbija postaje kolonija EU

Demokratska stranka Srbije upozorila je da Srbija polako postaje kolonija Evropske unije, zahvaljujući pogrešnoj politici Vlade, čije odluke idu u prilog priznavanju nezavisne države Kosovo. Slobodan Samardžić izjavio je da još uvek ne zna da li će prihvatiti kandidaturu za predsednika ove stranke.

Potpredsednik DSS-a Slobodan Samarddžić je izjavio da se vidi da "Vlada Srbije ima potpuno pogrešnu poltiku kada je reč o državnoj politici", prenosi Tanjug.

Samardžić je naveo da Vlada "čvrstim koracima grabi napred kada je reč o nezavinosti Kosova", dok u saradnji sa EU "nema svoju politiku", tako da "Srbija polako postaje kolonija EU".

Samardžić je, osvrnuvši se na posetu predsednika Evropske komisije Žozea Manuela Baroza rekao i da se iz njegove izjave da će Srbija za saniranje šteta od polava dobiti 30 miliona evra koji će biti preusmereni iz pretpristupnih fondova, vidi da EU neće izdvojiti ni jedan novi evro.

"Nema nijednog novog evra u odnosu na novac, a to je oko 200 miliona evra koji EU daje Srbije iz pretpristupnih fondova", naglasio je Samardžić.

Kritikuje Vladu što ministarka Kori Udovički na nedavnoj sednici inicijative Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi nije uložila veto na prisustvo delegacije Kosova na tom skupu.

Samardžić je naveo da je aktuelna vlast time prekršile i dogovore Borislava Stefanovića (DS) o pojavljivanju kosovske delegacije na međunarodnim skupovima sa zvezdicom na tabli i odgovarajućim natpisom koji pokazuju poštovanje rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244.

 Novi predsednik stranke u oktobru

Samardžić naglašava da još nije doneo odluku da li će prihvatiti kandidaturu za predsednika stranke, podsećajući kako je moguće da će biti još kandidata.

Samardžić je rekao da ne može konkretno da odgovori da li će ili neće prihvati tu kandidaturu, dok se ne završe unutarstranački razgovori o tome.

Potvrdio je da ga je na nedavnoj sednici Glavnog odbora stranke predložio pokrajinski odbor DSS za Kosovo i Metohiju i da je taj predlog prihvatio "i kao činjenicu i kao obavezu", dodavši da je i tada rekao da taj predlog ne može odmah da prihvati ili odbije.

Izborna skupština DSS, prva posle ostavke Koštunice, do sada jedinog lidera DSS, zakazana je za 4. oktobar a prethodiće joj rad na izmenama strančkog statuta kao i predlaganje kandidata za strančke funkcije.

Uz Samardžića, za budućeg lidera stranke u medijima je predstavljan kao potencijalni kandidat i Miloš Aligrudić dok je aktuelni zamenik predsednika DSS Aleksandar Popović najavio da će stranku voditi do izborne skupštine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво