Читај ми!

DSS: Kada će Vlada slediti srpske interese?

Demokratska stranka Srbije upitala je Vladu Srbije da li ima hrabrosti da počne da sledi srpske interese, a ne samo da ispunjava zahteve koje joj je isporučila Nemačka.

"Za samo nedelju dana Vlada je Srbima na Kosovu naložila da formiraju koaliciju Vučić-Tači/Haradinaj i uđu u kosovsku vladu, a NATO-mafijaškoj Republici Kosova dala je saglasnost da postane punopravna država članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi", navodi DSS u saopštenju koje prenosi Beta.

Nema nikakve sumnje da će Srbija imati podršku da nastavi sa vođenjem za nju štetne politike pridruživanja EU", stoji u saopštenju DSS-a.

Dodaje se da je predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio da od predsednika Evropske komisije Žozea Manuela Baroza "očekuje jasnu podršku Srbiji na evropskom putu" i da to očekuje s pravom, jer on i Vlada lično čine sve da ispune zahteve koje je "Srbiji isporučila EU, bolje reći Nemačka".

"Srbiji je neophodno da dobije Vladu koja će da sledi interese Srbije i njenih građana, a ne tuđe", navodi se u saopštenju DSS-a.

Dodaje se da je Srbiji potrebna temeljna, duga i otvorena javna debata o tome da li je njen interes da nastavi putem evropskih integracija, u kojoj bi građanima mogle da budu predočene sve štetne posledice ulaska u EU, kako one koje se odnose ekonomiju Srbije, tako i na zaštitu državnih i nacionalnih interesa.

"Ima li Vlada dovoljno hrabrosti da takvu debatu omogući", upitao je DSS.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво