Читај ми!

Protest radikala na Trgu republike

Pristalice SRS-a zatražile od Haškog tribunala da se njihov lider Vojislav Šešelj momentalno i bezuslovno pusti na slobodu. Šarović rekao da "ono što je nekada bio izdajnik Zoran Đinđić, danas je izdajnik Aleksandar Vučić".

Sa mitinga na Trgu republike, koji je protekao bez indicenata, brojni funkcioneri radikala oštro su kritikovali vlast, poručivši da je izvesno da će Šešelj doći u Srbiju uprkos medijskoj blokadi, preneo je Tanjug.

Zamenik predsednika SRS-a Nemanja Šarović rekao je i da Šešelj nikada neće prihvatiti ono što su Haški sud i Vlada Srbije zamislili - da ga drže u kućnom pritvoru bez telefona i bilo kakve druge komunikacije, prenosi Tanjug.

Istakao je i da bi bez slobode kretanja, slobode govora, slobode misli i javnih nastupa, prebacivanje Šešelja iz Haga u Beograd značilo samo prebacivanje u novi zatvor u kojem bi robijala i cela njegova porodica.

Šarović je, istakavši da je "povratak Šešelja sve izvesniji", poručio vlastima da i ne pomišljaju da hapse lidera SRS-a kada se vrati u zemlju.

"Poručujem Aleksandru Vučiću da ne pomišlja da ga hapsi - neka se seti kako su prošli svi oni koji su hapsili Šešelja - od Tita do Đinđića", rekao je Šarović.

Šarović je istakao da je uveren da će se Šešelj kad-tad vratiti u Srbiju. "Tada ćemo krenuti da obaramo dosovski režim, jer ono što je nekada bio izdajnik Zoran Đinđić, danas je izdajnik Aleksandar Vučić", rekao je Šarović.

Funkcioneri SRS-a Nataša Jovanović, Vjerica Radeta, Miroslav Mirčić i Zoran Krasić oštro su kritikovali i Haški tribunal i one koji su na vlasti u Srbiji nazvavši ih "izaslanicima haškog kazamata".

Mirčić je rekao i da Šešelj razmišlja kako će, kada se vrati, Srbiju "izvući iz blata i ruševine", o smanjenju spoljnog duga, otvaranju novih radnih mesta, a ne o Vučiću i Tomislavu Nikoliću.

Mirčić je "zapretio" Vučiću i Nikoliću da se "ono što rade pamti i biće im vraćeno".

Okupljeni, među kojima su bili i lideri pokreta "Obraz" i SNP "Naši" - Mladen Obradović i Ivan Ivanović, nosili su, uz stranačke transparente i zastave sa Šešeljevim likom, i majice i bedževe sa likom lidera SRS-a.

Protestni skup koji su, uz policiju, obezbeđivali i stranački redari, završen je šetnjom centralnim gradskim ulicama.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара