Читај ми!

Vulin: Novi sastanak o Zakonu o radu

Pre upućivanja izmena Zakona o radu Vladi na usvajanje, biće održana sednica socijalno-ekonomskog saveta kako bi socijalni partneri izneli "svoje poslednje mišljenje o predloženim odredbama", najavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Vulin je istakao i da se nada da će biti još sastanaka i pre i posle toga. Kako je rekao, onda predlog zakona dolazi u Vladu, pa u skupštinsku proceduru, prenosi Tanjug.

Ministar je rekao da se Zakon o radu menja i donosi kao i bilo koji drugi zakon i da je potrebno da ga predloži vlada i da dođe u skupštinu.

"Zato što smatramo da je taj zakon posebno bitan, trudimo se da svi relevantni akterti kažu svoje mišljenje, da uvažimo i sindikat i poslodavce. I naravno, na kraju će konačnu odluku doneti poslanici", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, izmene Zakona o radu se bave i "onima koji rade i onima koji ne rade i onima koji tek treba da rade".

Podsetio je i da sindikati i poslodavci imaju primedbi i da su "sa nekim stvarima zadovljni a sa nekima nezadovoljni''.

"Zato je država tu da preuzme na sebe odgovornost da preseče i kaže biće ovako. I naravno, tu je da istrpi svaku kritiku", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, namera države je prvenstveno da stvori bolji privredni ambijent i atmosferu koja će na kraju doneti dobro svima - radniku i poslodavcu.

Vulin je napomenuo i da je Zakon o radu "samo deo velike slagalice" jer neće sam moći da promeni privredni ambijent, ali će sa Zakonom o privatizaciji, sa Zakonom o državnim službenicima, sa Zakonom o raznim socijalnim davanjima to moći da bude urađeno.

Ministar nije mogao da precizira kada će se izmene Zakoan o radu naći u skupštinskoj proceduri dodavši da će to zavisiti i od rasporeda rada u parlamentu.

Vulin koji, je predsednik Pokreta socijalista, prisustvovao je humanitarnom fudbalskom trurniru na Adi Ciganliji.

Kosmajac da se zabrine 

Ministar Vulin je izjavio i da Kosmajac, kojeg je premijer Aleksandar Vučić označio kao glavnog narko-dilera, ima "puno razloga da se zabrine" jer "mora da zna da mu ovde neće biti mira".

"Nekada je teško dokazati da je neko narko diler. Evo ja govorim kao potpupni laik, ali ako neko ima imovinu koja je stotinu puta veća od njegovog prihoda meni je to razlog za sumnju i da se sa nekim ozbiljno porazgovara, da se poreska i mnoge druge službe uključe oko toga", rekao je Vulin Fonetu.

Vulin kaže da Al Kapone nikad nije odgovarao za ono što je radio, ali da za utaju poreza jeste.

"Meni je dovoljno da oni koji truju našu decu budu u zatvoru, koje će biti krivično delo nije mi važno", rekao je Vulin.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара