Читај ми!

Nikolić zatražio promene u policiji

Potrebno je da se nastave reforme u policiji, rekao predsednik Srbije Tomislav Nikolić u obraćanju naciji i dodao da nije zadovoljan borbom protiv kriminala. Predsednik zatražio od Vlade da u policiji rade odgovorni pojedinci.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić zatražio je promene na ključnim mestima u policiji, nezadovoljan njenim radom, a od Vlade da nastavi reforme u tom resoru jer će, kako je poručio, jedino tako biti moguća istinska borba protiv kriminala.

Obraćajući se javnosti, Nikolić je rekao da napredak Srbije i bolji život građana nisu mogući bez temelja zdravog društva u kojem nema mesta kriminalu.

"Politika beskompromisne borbe protiv kriminala je jedan od osnovnih uslova nastavka sprovođenja reformi i ekonomskog napretka naše zemlje. Tu politiku sam podržavao i nastaviću da podržavam", rekao je Nikolić.

Predsednik je zatražio od Vlade da na ključna mesta u policiji dođu odgovorni ljudi kako bi bio omogućen bezbedan život svih građana.

"Građani Srbije s pravom očekuju od svoje države bezbedan život bez straha da bi jednog dana mogli da postanu žrtve nasilja", naveo je Nikolić i dodao da njihovo poverenje u policiju zavisi od njene efikasnosti, zbog čega je potrebno da se reforme nastave i tako stvori efikasna i depolitizovana policija koja će služiti narodu.

Predsednik Srbije istakao je da nije zadovoljan borbom protiv kriminala i iskorenjivanjem zla na ulicama - narko-dilera i narko-kartela.

"U borbi protiv tog zla koje uništava našu decu nisu u poslednje vreme postignuti značajniji rezultati jer kriminalne grupe imaju saradnike i doušnike u samom MUP-u i tako uspevaju da izbegnu suočavanje sa zakonom i pravdom", izjavio je Nikolić, uz napomenu da je veliki broj policajaca, štiteći bezbednost svoje zemlje i naroda, nesebično žrtvovao svoj život ili zdravlje.

Zbog njih je posebno važno da se institucija koja je zadužena za unutrašnju bezbednost vrati u okvire morala, pravičnosti, poštenja i pravde, naglasio je Nikolić.

Nažalost, kako je konstatovao, zbog neprofesionalnog odnosa pojedinaca iz policije prema svom poslu adekvatna borba protiv kriminala i korupcije nije moguća, zbog čega je predsednik zatražio od Vlade da postavljanjem "iskrenih boraca protiv kriminala" obezbedi da odgovorni rade posao koji im je poveren.

"Policija ne sme da se služi medijskim manipulacijama, ne sme da deluje pod pritiskom policijskih činova ili političke vlasti, već mora svakoga da štiti po zakonu i nikoga od zakona", poručio je Nikolić.

Mora da bude potpuno jasno koga je narod birao da se bavi politikom, a ko je odgovoran za mir i bezbednost svih građana Srbije, zaključio je Nikolić, ubeđen da će Vlada Srbije da deluje efikasno, zbog čega je zatražio da ga o preduzetim merama obavesti, kako bi se o tom izveštaju izjasnio i Savet za nacionalnu bezbednost.

Prethodno je na Andrićevom vencu održan sastanak predsednika sa premijerom i ministom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vučićem i Nebojšom Stefanovićem.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара